Διευκρινίσεις Θεοπέμπτου για τη διαδικασία της αναδάσωσης

Διευκρινήσεις για όσους επιθυμούν να προχωρήσουν άμεσα σε αναδάσωση των καμένων περιοχών, δίνει ο βουλευτής των Οικολόγων Χαράλαμπος Θεοπέμπτου.

Σε ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο κ. Θεοπέμπτου αναφέρει ότι η διαδικασία της δεντροφύτευσης θα πρέπει να πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια των μηνώ Οκτωβρίου και Νοεμβρίου, όταν δηλαδή στην Κύπρο υπάρχει επαρκής βροχόπτωση ή όταν υπάρχει η δυνατότητα φροντίδας και ποτίσματός τους

από κάποιον.

Έτσι, τα δεντρύλλια που φυτεύονται δεν κινδυνεύουν να ξεραθούν. Προσθέτει δε, ότι η διαδικασία θα πρέπει να γίνει σε συνεργασία με το Τμήμα Δασών, καθώς αυτό έχει γνώση των κατάλληλων τοποθεσιών.

Επιπλέον, επικαλούμενος δασολόγους και άλλους ειδικούς, ο κ. Θεοπάμπτου υπογραμμίζει ότι ο σωστός τρόπος είναι το καμένος δάσος να αφεθεί ελεύθερο προκειμένου να αναδασωθεί με φυσικό τρόπο, χωρίς την ανθρώπινη παρέμβαση, με τους ενδιαφερόμενους να αναλαμβάνουν εποπτικό ρόλο, ώστε οι σπόροι να προστατευτούν και να βλαστήσουν.

Τέλος, υπενθυμίζει ότι οι δεντροφυτεύσεις δεν είναι απαραίτητο να πραγματοποιούνται εντός των δασικών περιοχών, φέρνοντας ως παράδειγμα το Πάρκο Αθαλάσσας το οποίο είναι τεχνητό.

Follow @christos_mich

Keywords
Τυχαία Θέματα