Καταγγελία για εκπαιδευτήριο σκύλων ερευνούν οι Οικολόγοι

Καταγγελίες που αφορούν παράνομη διαχείριση νεκρών ζώων από το διαχειριστή εγκατάστασης που παρέχει υπηρεσίες εκπαίδευσης στο Φρέναρος, μετά από σχετική επιστολή.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο πρόεδρος του Κινήματος, κ. Γιώργος Περδίκης, απέστειλε σχετική επιστολή στις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες και περιμένουμε άμεσα να αναλάβουν δράση, διερευνώντας το συγκεκριμένο περιστατικό.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς που περιλαμβάνονται

στην επιστολή, πολίτης παρέδωσε το σκύλο του για εκπαίδευση τον περασμένο Αύγουστο, ενώ όταν ζήτησε να τον παραλάβει, ο εκπαιδευτής – κατά την καταγγελία – ισχυρίστηκε ότι ο σκύλος πέθανε, με αποτέλεσμα να τον θάψει σε λάκκο της περιοχής.

Η ιστορία όπως περιγράφεται από την επιστολή έχει επαναληφθεί και δημιουργεί ερωτηματικά για τα οποία οφείλεται να διεξαχθεί έρευνα.

Κατ’ αρχήν προκύπτει, σύμφωνα με την ανακοίνωση των Οικολόγων, θέμα κατάλληλης αδειοδότησης της εγκατάστασης αυτής, ενώ τίθενται ερωτήματα σχετικά με το κατά πόσο η εγκατάσταση ελέγχεται και το αν υπάρχει όντως λάκκος απόρριψης των νεκρών ζώων.

«Πώς είναι δυνατόν εγγεγραμμένοι σκύλοι να “εξαφανίζονται” σε λάκκους; Δεν οφείλει ο ιδιοκτήτης να δικαιολογήσει μέσω πιστοποιητικού κτηνιάτρου, το θάνατο του σκύλου του;», καταλήγει η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα