Διχασμένος ο τουρκικός Τύπος για επίσκεψη Ερντογάν: Χαιρετίζει και επικρίνει

Το βήμα πίσω από το «μια νύχτα μπορεί να έρθουμε ξαφνικά» και το «Μητσοτάκης γιοκ» επικρίνεται από σημαντική μερίδα του αντιπολιτευόμενου και εθνικιστικού τουρκικού τύπου σήμερα, ανήμερα του ταξιδιού του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην Αθήνα.

Ο φιλο-κυβερνητικός τύπος χαιρετίζει το βήμα του Τούρκου προέδρου, ενώ ο αντιπολιτευόμενος κατηγορεί τον Ερντογάν για εθνικό ενδοτισμό.

Η είδηση της επίσκεψης Ερντογάν στην Ελλάδα

μετά από 6 χρόνια λαμβάνει χώρο στα περισσότερα πρωτοσέλιδα των τουρκικών εφημερίδων σήμερα.

Χουριέτ

Στο φίλο μου τον Κυριάκο θα πω...

Όσο δεν μας απειλείτε, δεν σας απειλούμε

Έλα, οι δύο χώρες να εμπιστευτούν η μία την άλλη

Ακσάμ

Η Ελλάδα δεν είναι εχθρός

Μιλιέτ

Έκκληση στην Αθήνα: Ας συζητήσουμε τα προβλήματά μας με θάρρος

Σοζτζού

Μία νύχτα μπορεί να έρθουμε ξαφνικά

Μία νύχτα μπορεί να επιστρέψουμε ξαφνικά

Πριν τις εκλογές ήταν εχθρός με την Ελλάδα, τώρα έγινε φίλος

Δεν άφησε τίποτα που να μην το είπε πριν ένα χρόνο

Καράρ

Δεν το είπα σε σας το ΄θα έρθω μία νύχτα ξαφνικά΄

Αϊντινλίκ

Οι 5 κεκαλυμμένες απειλές

Η εθνικιστική εφημερίδα επικρίνει τον Τούρκο πρόεδρο ότι στη συνέντευξή του στην ελληνική εφημερίδα «Καθημερινή» χθες δεν είπε τίποτα για τις 5 απειλές της Ελλάδας κατά της Τουρκίας.

Προσπέρασε τις βάσεις των ΗΠΑ στην Ελλάδα

Δεν ανέφερε την προετοιμασία για τα 12 μίλια στο Αιγαίο

Δεν ανέφερε τη συνθήκη Αιγύπτου-Ελλάδας

Σιωπή για τις δραστηριότητες των Ε/Κ στην ανατ. Μεσόγειο

Σιωπή για τον εξοπλισμό των νησιών

Η Γαλάζια Πατρίδα ξεχάστηκε

Μουράτ Γετκίν

Ο Ερντογάν στη Αθήνα: Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μη λες

Ο έγκριτος Τούρκος δημοσιογράφος Μουράτ Γετκίν σχολιάζει σήμερα με την σειρά του τις αναδιπλώσεις Ερντογάν, υποστηρίζοντας ότι η σκληρότητα Ερντογάν περιορίζεται μόνο στα λόγια.

«Ο Ερντογάν θα πει στον Μητσοτάκη στην Αθήνα ότι "δεν υπάρχουν προβλήματα μεταξύ μας που δεν μπορούν να λυθούν με διάλογο". Πρόκειται για την πιο άχαρη δήλωση εξωτερικής πολιτικής του Ερντογάν το τελευταίο διάστημα. Ειδικά, μετά τα όσα έχει πει για το Ισραήλ και την Δύση κλπ.

Σήμερα, στην Αθήνα, ο Ερντογάν θα βρεθεί στο ίδιο κάδρο, φιλοξενούμενος από τον Μητσοτάκη και, όπως έχει πει ο Μητσοτάκης, "μέρα μεσημέρι".

Οι επαφές του Ερντογάν στην Αθήνα στις 7 Δεκεμβρίου είναι ένα ακόμη παράδειγμα του ότι ο η σκληρή ρητορική του Ερντογάν ακολουθείται από ήπιες πράξεις».

Καλά νέα πριν φτάσει ο Ερντογάν στην Αθήνα

Από την άλλη, πάντως, ο τουρκικός τύπος πανηγυρίζει ήδη για την ενδεχόμενη συμφωνία που αναμένεται να υπογραφεί στην Αθήνα όσον αφορά την διευκόλυνση παροχής βίζας στους Τούρκους για ορισμένα ελληνικά νησιά.

Επικαλούμενα τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, ο τύπος στην Τουρκία αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει λάβει σημαντικά βήματα για την διευκόλυνση της έκδοσης βίζας για τους Τούρκους και ότι τα καλά νέα θα ανακοινωθούν κατά την επίσκεψη Ερντογάν.

Reuters: Bάρος στην θετική ατζέντα

«Θέλουμε να δώσουμε βάρος σε μια θετική ατζέντα και να δείξουμε ότι αυτό θα βοηθήσει και τις δύο πλευρές», δήλωσε στο Reuters Έλληνας κυβερνητικός αξιωματούχος.

Σύμφωνα με τους αρμοδίους, «η Ελλάδα πήρε άδεια από την ΕΕ, ώστε οι Τούρκοι πολίτες να μπορούν να υποβάλουν αίτηση για τουριστική βίζα 7 ημερών για 10 νησιά κοντά στις ακτές της Τουρκίας και αυτό αναμένεται να ανακοινωθεί κατά την επίσκεψη ως ένδειξη καλής θέλησης».

AP: Γιατί έρχεται ο Ερντογάν στην Αθήνα;

To πρακτορείο ΑΡ στον φάκελο που ετοίμασε με τίτλο «Γιατί έρχεται ο Ερντογάν στην Αθήνα», προανήγγειλε την επίσκεψη ως εξής: «Η οικονομία, οι διμερείς σχέσεις και η μετανάστευση βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη. Η βελτίωση των σχέσεων με την Ελλάδα θα βοηθήσει την Τουρκία να χαλαρώσει τις τεταμένες σχέσεις της με την Ευρωπαϊκή Ένωση". Η είδηση αναφέρει ότι: "Ωστόσο, η επίσκεψη του Τούρκου προέδρου αναμένεται να διαρκέσει μόνο λίγες ώρες και το πρόγραμμά του θα είναι σφιχτό. Οι Έλληνες αξιωματούχοι, από την άλλη πλευρά, έχουν ήδη αρχίσει να βλέπουν σημάδια βελτίωσης της συνεργασίας. Δέκα μέλη του Υπουργικού του Μητσοτάκη θα συμμετάσχουν σε διμερείς συνομιλίες και οι περισσότεροι από αυτούς είναι επιφορτισμένοι με την υπογραφή διακηρύξεων και συμφωνιών συνεργασίας με τους Τούρκους ομολόγους τους».

Keywords
Τυχαία Θέματα