Διαρρήξεις και κλοπές Δημοτικών σ΄ένα βράδυ - Βάζουν φρουρούς

Τρεις διαρρήξεις και κλοπές σημειώθηκε μέσα σ΄ένα βράδυ σε Δημοτικά σχολεία της Λευκωσίας, προκαλώντας αίσθημα ανασφάλειας στο προσωπικό και στους μαθητές.

Συγκεκριμένα την οι διαρρήξεις σημειώθηκαν τον βράδυ της Τετάρτης (10/11) σε σχολεία που βρίσκονται κοντά περιμετρικά στην περιοχή Στροβόλου.

Στη μια περίπτωση άγνωστοι κατάφεραν είσοδο στο σχολείο παραβιάζοντας την κεντρική πόρτα και αφού προκάλεσαν

ζημιές έκλεψαν αριθμού ηλεκτρονικών υπολογιστών. Στη δεύτερη περίπτωση αφού παραβίασαν το παράθυρο του γραφείου της Διευθύντριας του σχολείου, προκάλεσαν ζημιές και αφού διαπίστωσαν ότι δεν βρήκαν κάτι για να κλέψουν έφυγαν.

Στο τρίτο δημοτικό σχολείο με την ίδια τεχνική οι άγνωστοι εισήλθαν στον χώρο έσπασανπόρτες και παράθυρα χωρίς να βρουν κάτι να κλέψουν.

Και τα τρία περιστατικά σημειώθηκαν μεταξύ των ωρών 20:00 – 21: 00 το βράδυ.

Σχολιάζοντας τα γεγονότα στο SigmaLive, ο πρόεδρος των Σχολικών Εφοριών της περιοχής του Στροβόλου Ανδρέας Αθανασιάδης  είπε πως οι ζημιές έχουν επιδιορθωθεί.

«Φαίνεται πως ακόμη και οι περιφράξεις δεν είναι αρκετές κάποιες φορές για να διασφαλίσουν την ασφάλεια των σχολείων. Το θέμα είναι γενικό, αφού σημειώθηκαν διαρρήξεις και σ΄ άλλες περιοχές της επαρχίας Λευκωσίας», είπε.

Σύμφωνα με τον κ. Αθανασιάδη από σήμερα μέχρι και τη Δευτέρα στα σχολεία θα υπάρχουν φρουροί κατά τη διάρκεια της νύχτας μέχρι να αποφασιστούν ίσως κάποια άλλα μέτρα προστασίας.

Διαβάστε επίσης: «Εργολαβικά..ήθελαν να ελέγξουν πόσο ποτό σηκώνει – Μόνος του χωρίς στήριξη»

Keywords
Τυχαία Θέματα