Διαψεύδει η EE δηλώσεις που αποδόθηκαν στον Aβραμόπουλο

Σε διάψευση προχώρησε η Κομισιόν και συγκεκριμένα η αναπληρώτρια επικεφαλής εκπρόσωπος Μίνα Αντρέεβα σε σχέση με δηλώσεις που αποδόθηκαν εσφαλμένα στον επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο κατά την επίσκεψή του στον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.

"Όσον αφορά στη συνάντηση του Επιτρόπου Αβραμόπουλου με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ Παυλόπουλο, ο κ. Αβραμόπουλος υπογράμμισε ότι η Τουρκία αυτή τη στιγμή φιλοξενεί κοντά στα 3 εκατομμύρια πρόσφυγες και ο ίδιος επαίνεσε τις προσπάθειες των τουρκικών

αρχών. Τόνισε επίσης την σημασία της πλήρους εφαρμογής της συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας. Ποτέ δεν πρότεινε ότι αυτά τα 3 εκατομμύρια άνθρωποι περιμένουν να περάσουν στην Ελλάδα", διευκρίνισε εμφατικά η Μίνα Αντρέεβα.

Σχετικά με με αυτη καθ αυτή τη μετεγκατάσταση, επανέλαβε ότι η Κομισιόν έχει τονίσει στις εκθέσεις της ότι ο ρυθμός της μετεγκατάστασης πρέπει να αυξηθεί. "Σήμερα έχουμε 1.816 άτομα που έχουν μετεγκατασταθεί από την Ιταλία και την Ελλάδα και χθες 45 άτομα μεταφέρθηκαν από την Ελλάδα στην Ισπανία και όσον αφορά την πρόοδο, για πρώτη φορά από την περασμένη εβδομάδα έχουμε μετεγκαταστάσεις σε καθημερινή βάση, αλλά, φυσικά, η πρόοδος πρέπει να αυξηθεί", είπε η εκπρόσωπος της Κομισιόν.

"Και αυτός είναι ο λόγος που ο κ. Αβραμόπουλος, ο Πρώτος Αντιπρόεδρος Timmermans και ο Πρόεδρος Juncker συνεχώς υπενθυμίζουν τα κράτη μέλη για την νομικά δεσμευτική απόφαση, αυτός είναι νόμος της ΕΕ που πρέπει να εφαρμοστεί από εκείνους που πράγματι έλαβαν τις αποφάσεις στο Συμβούλιο", συμπλήρωσε.

"Η Κομισιόν είναι ο θεματοφύλακας των Συνθηκών και μπορεί να κινήσει διαδικασίες επί παραβάσει. Έχουμε στείλει προειδοποιητικές επιστολές και αν χρειαστεί δεν θα διστάσουμε να εξασκήσουμε τις αρμοδιότητες μας, ως θεματοφύλακας των Συνθηκών", κατέληξε η Μίνα Αντρέεβα.

Πηγή: KYΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα