Διάψευση περί εμπλοκής Τάσσου Παπαδόπουλου στο ΧΥΤΥ-ΧΥΤΑ

Διαψεύδει το Κέντρο Μελετών Τάσσος Παπαδόπουλος, εμπλοκή στο σκάνδαλο ΧΥΤΥ-ΧΥΤΑ του πρώην Προέδρου Τάσσου Παπαδόπουλου.

Σε σχέση με το σημερινό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πολίτης» αναφορικά με τον πρώην πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, το Κέντρο Μελετών Τάσσος Παπαδόπουλος δηλώνει, σε σχετική ανακοίνωσή του, τα εξής:

"1. Ο Τάσσος Παπαδόπουλος δεν είχε ποτέ οποιαδήποτε σχέση ή ανάμιξη σε οποιοδήποτε σκάνδαλο.

2. Η απέλπιδα προσπάθεια της εφημερίδας «Πολίτης» και του στελέχους του ΔΗΣΥ &Δημάρχου Πάφου να σπιλώσουν τη μνήμη

του Τάσσου Παπαδόπουλου και να αποκομίσουν μικροπολιτικά ή μικροκομματικά οφέλη λασπολογώντας εναντίον του αείμνηστου πρώην Προέδρου, είναι καταδικαστέα αλλά και ανήθικη, ειδικά αν ληφθεί υπόψη ότι συκοφαντούν ένα νεκρό που δεν μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

3. Οι παραπλανητικοί τίτλοι και τα ατεκμηρίωτα συμπεράσματα της εφημερίδας σχετικά με τον Τάσσο Παπαδόπουλο, στηρίζονται μόνο σε αστήρικτες εικασίες, σε ψευδείς, ανώνυμους, κακόβουλους και αόριστους ισχυρισμούς και σε πλήθος ανακριβειών και κουτσομπολιά, που απορρίπτονται κατηγορηματικά από τα πραγματικά γεγονότα και από τις επώνυμες δηλώσεις δύο συνεργατών του πρώην Προέδρου (οι οποίες παρατίθενται στο ρεπορτάζ) και οι οποίες διαψεύδουν τις εικασίες και τις ψευδείς, κουτσομπολίστικες αναφορές «ατόμου του στενού περιβάλλοντος του Τάσσου Παπαδόπουλου» που δεν κατονομάζεται πουθενά.

4. Η λάσπη και η συκοφάντηση δεν μπορούν να πλήξουν το κύρος και την υστεροφημία του Τάσσου Παπαδόπουλου, που έχει καταξιωθεί στη συνείδηση του κυπριακού και του απανταχού ελληνισμού".

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, από το σκάνδαλο με τις μίζες των σκουπιδιών απουσιάζουν "αρκετά κομμάτια" και πως "πέρα από τους Μπόμπολα και Λώλο, για τους οποίους εκδόθηκαν ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης, ο δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος υποστηρίζει ότι απουσιάζουν και άλλα πρόσωπα τα οποία διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του σκανδάλου το οποίο στοίχισε στο Δημόσιο δεκάδες εκατομμύρια ευρώ". Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο δήμαρχος υποστηρίζει πως «Θα πρέπει μεταξύ άλλων να διερευνηθεί η εμπλοκή του πρώην Προέδρου Τάσσου Παπαδόπουλου και των μυστικών συναντήσεων που αυτός είχε στην Αθήνα με την οικογένεια Μπόμπολα, μαζί με τον στενό του συνεργάτη Χρύση Παντελίδη, ενώ ρόλο διαμεσολαβητή φαίνεται να διαδραμάτιζε ο επίσης στενός συνεργάτης του Τάσσου, Πολάκης Σαρρής».

Keywords
Τυχαία Θέματα