Διαπραγματεύσεις Ισραήλ-Παλαιστίνης για παράδοση της σορού νεαρού Δρούζου

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης και στα περίχωρα της πόλης Τζιενίν ύστερα από χθεσινοβραδινό τροχαίο ατύχημα κατά το οποίο έχασε τη ζωή του ο νεαρός Δρούζος, Τιράν Φάρο, ενώ τρεις συνεπιβάτες του, συγγενείς του τραυματίσθηκαν σοβαρά και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία του βορείου Ισραήλ με στρατιωτικό ελικόπτερο. Ο Τιράν Φάρο, μεταφέρθηκε από τον τόπο του τροχαίου στην εθνική οδό πλησίον της Τζιενίν, στο νοσοκομείο Ιμπν Σίνα της πόλης, όπου και υπέκυψε στα τραύματά του.

Όπως αναφέρουν ισραηλινές και παλαιστινιακές πηγές, ένοπλοι

Παλαιστίνιοι κουκουλοφόροι, μέλη της οργάνωσης «Ταξιαρχίες του Αλ-Άκσα» εισέβαλαν στο νοσοκομείο και απήγαγαν τη σορό του Φάρο, μεταφέροντάς την σε άγνωστο σημείο εντός της πόλης Τζιενίν, και αρνήθηκαν να την παραδώσουν στις παλαιστινιακές και στις ισραηλινές αρχές ζητώντας να απελευθερωθούν από τις ισραηλινές αρχές οι σοροί μαχητών της οργάνωσης που κρατούνται στο Ισραήλ.

Από τις χθεσινές πρώτες πρωινές ώρες έως και σήμερα το απόγευμα βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις μεταξύ του Ισραήλ, της Παλαιστινιακής Αρχής και κλιμακίου του ΟΗΕ, ενώ παράλληλα πραγματοποιούνται επαφές και με παλαιστινιακούς παράγοντες στην Λωρίδα της Γάζας, προκειμένου να απελευθερωθεί η σορός του Τιράν Φάρο. Παράλληλα όμως, όπως μεταδίδει η κρατική ισραηλινή τηλεόραση, οι ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις βρίσκονται σε ετοιμότητα προκειμένου να εισέλθουν στην πόλη της Τζιενίν για να εντοπίσουν τη σορό και την μεταφέρουν στους οικείους του για να πραγματοποιηθεί η ταφή της στην Δρουζική πόλη του βορείου Ισραήλ, Ντάλιατ-Αλ-Κάρμελ.

Στην πόλη Ντάλιατ-Αλ-Κάρμελ, γενέτειρα του Φάρο, Δρούζοι ομοεθνείς του πραγματοποίησαν διαδήλωση ζητώντας από τις ισραηλινές δυνάμεις να επέμβουν στην παλαιστινιακή πόλη Τζιενίν, απειλώντας ότι εάν δεν το πράξουν, τότε εκείνοι θα αναλάβουν δράση για να μεταφέρουν τη σορό.

Αξιωματικός της ισραηλινής αστυνομίας δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις για την παράδοση της σορού βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, προκειμένου να μην παραστεί ανάγκη να προχωρήσει ο ισραηλινός στρατός σε επιχείρηση εντός της πόλης Τζιενίν.

Διαβάστε ακόμη: Ιερουσαλήμ: Ένας 15χρονος Ισραηλινός νεκρός από τις δυο επιθέσεις

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Διαπραγματεύσεις Ισραήλ#45Παλαιστίνης, Δρούζου,diapragmatefseis israil#45palaistinis, drouzou