Μπάιντεν: Πρόθεσή μου να είμαι ξανά υποψήφιος (vid)

Ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ ο Τζο Μπάιντεν προτίθεται να είναι ξανά υποψήφιος για την προεδρία του 2024.

Σημείωσε ότι πάντα αυτή ήταν η πρόθεσή του ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των ενδιάμεσων εκλογών. Αλλά θα το συζητήσει με τη σύζυγό του και θα ανακοινώσει αργότερα την τελική απόφαση.

Συγκεκριμένα επανέλαβε ότι θα πάρει την τελική απόφαση σχετικά με την υποψηφιότητά του «αρχές του επόμενου έτους», προσθέτοντας ότι είναι μια απόφαση που αφορά την οικογένειά

του.

«Το γιγάντιο κόκκινο κύμα δεν ήρθε» είπε υποβιβάζοντας την πορεία των Ρεπουμπλικανών υποψηφίων. Στην αρχή των παρατηρήσεών του, ο Μπάιντεν έκανε έναν προσεκτικό γύρο αναφοράς της εκλογικής νίκης μετά τα αποτελέσματα των ενδιάμεσων εκλογών της Τρίτης, πανηγυρίζοντας τα όσα κέρδη σημείωσαν οι Δημοκρατικοί.

«Ενώ ο Τύπος και οι ειδικοί προέβλεπαν ένα τεράστιο κόκκινο κύμα αυτό δεν συνέβη», είπε ο Μπάιντεν, προσθέτοντας ότι πολλά αποτελέσματα σε βασικούς αγώνες εξακολουθούν να εκκρεμούν.

Κατά το διάγγελμά του επεσήμανε όλα όσα έκανε ως πρόεδρος και είπε ότι μόλις ο κόσμος αρχίζει και βλέπει τους καρπούς των έργων της κυβέρνησής του.

Είπε ότι οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τα θετικά αποτελέσματα των αποφάσεων της διακυβέρνησής του σε υποδομές, οικονομία και διαχείριση της πανδημίας, αν και πλέον δεν ελέγχει τις ζωές μας, όπως είπε.

Μετά την επιστροφή του από την Σύνοδο Κορυφής στην Ινδονησία προανήγγειλε ότι θα καλέσει τους παγκόσμιους ηγέτες για να δουν τις επόμενες κινήσεις του όπως είπε.

Θέλω να είμαι ξεκάθαρος δεν θα στηρίξω κανέναν που δεν θα στηρίξει την πολιτική μείωσης του πληθωρισμού είπε μεταξύ άλλων.

Οι ψηφοφόροι δεν θέλουν κι άλλους φόρους.

Πρέπει να κοιτάξουμε τη μείωση της φορολογίας για την μεσαία και εργατική τάξη είπε μεταξύ άλλων.

Δεν θα στηρίξω σε καμία περίπτωση όποιον στηρίζει αλλαγές στο ιατρικό σύστημα και την περίθαλψη είπε μεταξύ άλλων.

Είμαι πολύ αισιόδοξος για τις προοπτικές των ΗΠΑ αι αυτό το μέλλον είναι όσο πιο φωτεινό μπορεί να είναι. Ποτέ δεν ήμουν πιο αισιόδοξος για το μέλλον αυτής της χώρας είπε. Αισιοδοξία που αντλεί από τους νέους που έχει μιλήσει.

Δεν είναι ποτέ καλό στοίχημα να ποντάρεις απέναντι στις ΗΠΑ, τόνισε πριν ξεκινήσουν ο ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Για τα επόμενα δύο χρόνια είπε ότι δεν προτίθεται να κάνει τίποτα διαφορετικό. Το πρόβλημα είναι ότι το μεγαλύτερο μέρος της νομοθεσίας που περνάμε, χρειάζεται χρόνο για να αποφέρει αποτελέσματα είπε αναφερόμενος στις υποδομές κυρίως.

Μίλησε για αξιοπρέπεια και τιμή με την οποία ο κόσμος πρέπει να αντιμετωπίζει ο ένας τον άλλον. Θέλω να χτίσω την χώρα από κάτω προς τα πάνω και τρίτον είπε ότι θα κάνει ό,τι περνά από τα χέρια του για να ενώσει ξανά τη χώρα.

Οι Δημοκρατικοί έχασαν ελάχιστες θέσεις όπως είπε και έχουν σημαντικές πιθανότητες να κερδίσουν η Γερουσία. Είναι κινούμενος στόχος, αλλά μπορεί να είμαστε πολύ κοντά είπε.

Για τους ελέγχους που έχουν προειδοποιήσει οι Ρεπουμπλικάνο ότι θα κάνουν στην οικογένεια Μπάιντεν αν αναλάβουν την εξουσία απάντησε ότι οι ΗΠΑ θέλουν να προχωρήσουν μπροστά. Είναι σχεδόν κωμικό, πρόσθεσε.

Νωρίτερα, ο Αμερικανός πρόεδρος είχε ανεβάσει στο Twitter το σχόλιό του.  Ο 80χρονος πολιτικός αναφέρθηκε στη Δημοκρατία ως θεσμό, την οποία, όπως τόνισε, πρέπει να υπερασπιστούμε, να την ενισχύσουμε και να την ανανεώσουμε.

«Η δημοκρατία δεν γίνεται τυχαία. Πρέπει να την υπερασπιστούμε, να την ενισχύσουμε και να την ανανεώσουμε.

Democracy doesn’t happen by accident. We have to defend, strengthen, and renew it.

I'll have more to say this afternoon, but thanks to the poll workers and officials that worked into the night to safeguard our sacred right to vote. And the millions who made their voices heard.

President Biden (@POTUS) November 9, 2022

Θα έχω περισσότερα να πω σήμερα το απόγευμα, αλλά χάρη στους εργαζόμενους και τους αξιωματούχους της δημοσκόπησης που εργάστηκαν μέχρι τη νύχτα για να προστατεύσουν το ιερό μας δικαίωμα ψήφου. Και τα εκατομμύρια που έκαναν τη φωνή τους να ακουστεί», έγραψε χαρακτηριστικά ο Δημοκρατικός πρόεδρος των ΗΠΑ.

Διαβάστε επίσης: Ενδιάμεσες εκλογές: Νίκη για ομογενείς- Εξελέγη ο Ρόμπερτ Μενέντεζ ο νεότερος

Keywords
Τυχαία Θέματα