Διαμαρτυρία συνδικαλιστών στα κατεχόμενα λόγω πρόσφατων συλλήψεων μελών τους

Διαμαρτυρία μπροστά από το «προεδρικό» πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί μέλη των συντεχνιών των «δημοσίων υπαλλήλων» KTAMS και Kamu-Sen μετά την σύλληψη πρόσφατα 10 μελών της στην «επιτροπή δημόσιας υπηρεσίας».

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, οι συνδικαλιστές κρατούσαν πανό που έγραφαν «Κ. Τατάρ θα παραμείνετε θεατής στα όσα κάνει ο κύριος που διορίσατε στην ΕΔΥ;» και «Κ. Τατάρ ο κύριος που διορίσατε κάνει ρεζίλι εσάς και την ΕΔΥ».

Ο πρόεδρος της συντεχνίας Kamu-Sen, Μετίν Ατάν δήλωσε ότι ο «πρόεδρος»

της «ΕΔΥ», Ομέρ Κιοσέογλου έβαλε να τους συλλάβουν και το ευχαριστήθηκε. Τον κατηγόρησε δε για αντιδημοκρατικές και φασιστικές μεθόδους που επιβάλλει στις προσλήψεις μέσω της «επιτροπής δημόσιας υπηρεσίας».

«Ως πατέρας ανησυχώ και ενοχλούμαι από προσλήψεις που είναι αντίθετες με το να υπάρχουν ίσες ευκαιρίες για όλους», ανέφερε ο πρόεδρος της KTAMS, Γκιουβέεν Μπενγκιχάν. «Για να προσληφθούν δηλαδή τα παιδιά μας, πρέπει να είμαστε μέλη του ΚΕΕ;».

Πρόσθεσε ότι όταν ρώτησε τον «πρόεδρο» της «ΕΔΥ» εάν παραχωρεί ή όχι βαθμούς ανάλογα με τα κριτήρια πρόσληψης σε όποιον δικαιούται, ο Κιοσέογλου του απάντησε ότι οι προηγούμενοι μπορεί να το έκαναν, αλλά ο ίδιος όχι. Γι’ αυτό, είπε ο κ. Μπενγκιχάν, ένοχος είναι και ο Ερσίν Τατάρ που τον διόρισε. Διερωτήθηκε δε αν είναι ο ίδιος ο Τ/κ ηγέτης που έδωσε διαταγή στην «αστυνομία» να τους συλλάβει όταν πήγαν να διαμαρτυρηθούν στην «επιτροπή δημόσιας υπηρεσίας» την ώρα των συνεντεύξεων υποψηφίων, όπου θα έπρεπε να είχαν κληθεί να παρίστανται, αλλά πρόσκληση δεν έλαβαν.

Οι συνδικαλιστές είπαν ότι δεν πρόκειται ν’ αφήσουν το πεδίο ελεύθερο στον Ομέρ Κιοσεογλου και τον προειδοποίησαν ότι «έχεις πολλά ακόμη να δεις».

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα