Παγκύπρια διαμαρτυρία μοτοσυκλετιστών κατά διαταγμάτων Αστυνομίας (VID & ΦΩΤΟ)

Ειρηνικές πορείες των οργανωμένων μοτοσυκλετιστών έγιναν σήμερα (21/08) σε όλες τις πόλεις, όπως ανακοινώθηκε χθες, ως ένα πρώτο μέτρο κατά του διατάγματος της Αστυνομίας Κύπρου

Εκφράζοντας την αντίθεση τους στο διάταγμα του Αρχηγού Αστυνομίας για απαγόρευση της χρήσης μοτοσικλετών σε συγκεκριμένες ώρες και περιοχές, περίπου δυο χιλιάδες μοτοσικλετιστές συγκεντρώθηκαν απόψε στο χώρο στάθμευσης Εναερίου, από όπου ξεκίνησε η πορεία διαμαρτυρίας στη Λεμεσό.

Σε δηλώσεις τους που καταγράφει το «ΚΥΠΕ», εκπρόσωποι

των οργανωμένων μοτοσυκλετιστών κάλεσαν τον Αρχηγό Αστυνομίας να άρει το διάταγμα, λέγοντας πως οι πρόνοιες του είναι αντισυνταγματικές και ενάντια στα ανθρώπινα δικαιώματα και στο δικαίωμα της ελεύθερης διακίνησης.

Προειδοποίησαν παράλληλα με δυναμικότερες κινητοποιήσεις σε περίπτωση που δεν εισακουστούν.

Η πορεία στη Λεμεσό ξεκίνησε λίγο πριν τις 20:00, με χιλιάδες μοτοσικλέτες να κατακλύζουν τον παραλιακό δρόμο και άλλα κεντρικά σημεία της πόλης.

Η απόφαση των μοτοσυκλετιστών λήφθηκε μετά την συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία τους την περασμένη Τρίτη με τον Αρχηγό Αστυνομίας και τον υπεύθυνο Τροχαίας Αρχηγείου, στην παρουσία και άλλων ενδιαφερομένων. «Παρά τις προ συνάντησης διαβεβαιώσεις για άρση του διατάγματος από πλευράς της Αστυνομίας, το διάταγμα απαγόρευσης κυκλοφορίας μοτοσυκλετών  βρίσκεται ακόμα σε ισχύ» ανέφεραν και πρόσθεσαν ότι «η συνάντηση κατέληξε σε ναυάγιο, αφού σε καμία περίπτωση ο Αρχηγός Αστυνομίας δεν προτίθεται  να αποσύρει το διάταγμα».

Στην ανακοίνωσή τους που δημοσίευσε χθες το «ΚΥΠΕ» αναφέρθηκε επίσης ότι «δυστυχώς δεν αντιλαμβάνονται η ηγεσία της Αστυνομίας και το αρμόδιο Υπουργείο το πρόβλημα της στέρησης ελευθερίας, διάκρισης και την προσβολή που δημιουργήθηκε εναντίον μεγάλης μερίδας πολιτών  συνεπεία του  διατάγματος για την κυκλοφορία δικύκλων, τρίκυκλων και τετράκυκλων μοτοσικλετών σε συγκεκριμένες οδούς και ώρες».

Το «SigmaLive» δημοσιεύει φωτογραφίες και βίντεο από τις πορείες σε Λεμεσό και ελεύθερες περιοχές Λευκωσίας και Αμμοχώστου. 

Φωτογραφίες από ελεύθερη Αμμόχωστο: 

Φωτογραφίες από Λεμεσό: 

Διαβάστε επίσης: Αρχηγός: Αστυνόμευση διαταγμάτων και η δύσκολη θέση της Αστυνομίας (VIDEO)

Keywords
Τυχαία Θέματα