Διαμαρτυρία με το 1ο κουδούνι στο Ά Δημοτικό Παλουριώτισσας

Σε εκδήλωση διαμαρτυρίας, καλεί όλους τους γονείς των παιδιών που θα φοιτήσουν φέτος στο Ά Δημοτικό σχολείο Παλουριώτισσας, ο Σύνδεσμος Γονέων.

Σε επιστολή του ο Σύνδεσμος, αναφέρει ότι με μεγάλη απογοήτευση πληροφορήθηκε πως η αντισεισμική αναβάθμιση του σχολείου, δεν θα ξεκινήσει ούτε κατά τη φετινή σχολική χρονιά.

Ή αντισεισμική αναβάθμιση του σχολείου, κρίθηκε αναγκαία από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Υπουργείου, μετά από μελέτες και διαδικασίες που άρχισαν συγκεκριμένα πριν από 6 χρόνια.

Μετά από έκτακτη συνεδρίαση της ολομέλειας του Συνδέσμου Γονέων του σχολείου που πραγματοποιήθηκε

την Δεύτερα 5/9/2016, αποφασίστηκε ομόφωνα όπως τη Δεύτερα 12/9/2016, στις 7:30π.μ, θα πραγματοποιηθεί διαμαρτυρία προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν οι αρμόδιοι για την ασφάλεια των παιδιών αφού στο σχολείο, παρουσιάζονται επικίνδυνες κακοτεχνίες.

Σύμφωνα με το Σύνδεσμο Γονέων, τον Ιούλιο του 2015 λήφθηκε γραπτώς η έγκριση της αντισεισμικής αναβάθμισης του σχολείου. Συγκεκριμένα έχουν εγκριθεί 1,3 εκ. στον προϋπολογισμό του 2017. Άλλωστε όπως υποστηρίζουν κατά την εκδήλωση για τα 111 χρόνια λειτουργίας, ο Υπουργός Παιδείας, έδωσε δημόσια υπόσχεση για την έναρξη των εργασιών.

Ή αντισεισμική αναβάθμιση περιλαμβάνει:

Κατασκευή καινούργιας στέγης αφού ή υφιστάμενη χρειάζεται εξολοκλήρου αντικατάσταση. Υπάρχουν ρωγμές με αποτέλεσμα να πέφτει σκόνη σε όλη την διάρκεια του χρόνου και κατά τις βροχερές μέρες να διαρρέουν τα νερά της βροχής. Οι γονείς υποστηρίζουν ότι μέσα από την στέγη περνούν τα ηλεκτρονικά συστήματα της ηλεκτρικής εγκατάστασης και γίνονται προσωρινές επιδιορθώσεις που όμως δεν λύνουν τα προβλήματα.Καινούργια σύγχρονη Ηλεκτρολογική εγκατάσταση (Αφού η υφιστάμενη είναι εξωτερική)Αντικατάσταση του δαπέδου αφού το υφιστάμενο έχει παρουσιάσει ρωγμές και καθίζηση.Βελτίωση και συντήρηση του κλασσικού κτιρίου
Keywords
Τυχαία Θέματα