Διαμαρτυρία επηρεαζόμενων ιδιοκτητών για στάβλους Ασγάτας

Διαμαρτυρία λόγω της πρόθεσης για δημιουργία στάβλων κοντά σε οικίες και δίπλα από το στρατόπεδο Γ. Κατσαρή στην Ασγάτα, αναμένεται να κάνουν την ερχόμενη Πέμπτη 4/01/18 στις 11 π.μ έξω από το Υπ. Άμυνας, η ομάδα επηρεαζόμενων ιδιοκτητών.

Aυτούσια η ανακοίνωση

Πριν ένα χρόνο, στις 27/12/2016 υποβλήθηκε στο Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως αίτηση για Σχολή Ιππασίας που περιλαμβάνει 28 στάβλους αλόγων στην Ασγάτα. Στις 18/1/2017, 38 ιδιοκτήτες κτημάτων υπέβαλαν ένσταση κατά της δημιουργίας του έργου.

Η ένσταση αυτή κοινοποιήθηκε στον Υπουργό Άμυνας και εκφράζονταν ανησυχίες για

θέματα υγιεινής και ασφάλειας που θα προκύψουν από τη δημιουργία των στάβλων, κοντά σε οικίες και δίπλα από το στρατόπεδο Γ. Κατσαρή στην Ασγάτα. Με την παρούσα ανακοίνωσή μας εκφράζουμε τη δυσαρέσκεια και την αγανάκτησή μας γιατί έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος και δεν έχουμε πάρει απάντηση στην ένσταση και στις ανησυχίες μας.

Η διευθύντρια του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως με επιστολή της προς την Επίτροπο Διοικήσεως αναφέρει ότι αναμένονται οι απόψεις του Υπουργείου Άμυνας που είναι καθοριστικής σημασίας λόγω της γειτνίασης της προτεινόμενης ανάπτυξης με στρατόπεδο της Ε.Φ.

Το Υπουργείο Άμυνας παραδέχεται ότι:

1. «Το θέμα εξετάζεται σε συνεργασία με το ΓΕΕΦ, και λαμβάνονται υπόψη παράγοντες που αφορούν τόσο την ασφαλή λειτουργία των στρατοπέδων και την ασφάλεια του προσωπικού, όσο και την προστασία του περιβάλλοντος».

2. «Έθεσε όρους προκειμένου να μην επηρεαστεί η επιχειρησιακή σχεδίαση της Εθνικής Φρουράς στην περιοχή» .

3. «Η προτεινόμενη ανάπτυξη σχεδιάζεται να γίνει κοντά σε αμυντικά έργα της Εθνικής Φρουράς».

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως «στο τεμάχιο έγιναν αυθαίρετα χωματουργικές εργασίες και κοπή δέντρων και αποστάληκε στον αιτητή επιστολή με την οποία καλείται να τερματίσει άμεσα τις αυθαίρετες εργασίες διαφορετικά η πολεοδομική αρχή θα υποχρεωθεί να λάβει τα προβλεπόμενα από τον νόμο μέτρα εναντίον του».

Πρέπει να αναφέρουμε ότι σήμερα φαίνεται ότι οι ιδιοκτήτες έχουν πάρει διαβεβαιώσεις από κάποιους αρμόδιους, γιατί έχουν προβεί σε δεντροφύτευση περιμετρικά και εσωτερικά του κτήματος για να δημιουργήσουν τετελεσμένα. Οι μηχανικοί και εργολάβοι επίσης προβαίνουν σε επιτόπου σχεδιασμό και είναι έτοιμοι να εφαρμόσουν τα σχέδιά τους.

Διερωτούμαστε

Τι κρύβεται πίσω από αυτή την κωλυσιεργία;

Ποιος θα αποζημιώσει τους ιδιοκτήτες γης, η αξία της περιουσίας των οποίων θα μηδενιστεί; Ποιος θα πληρώσει τις επιβαρύνσεις των ιδιοκτητών των ανεγειρόμενων οικοδομών τα έργα των οποίων έχουν ανασταλεί; Ο ιδιοκτήτης των στάβλων ή ο Κύπριος φορολογούμενος;

Ποια συμφέροντα εξυπηρετούνται, των στρατευμένων παιδιών μας και των Κυπρίων κατοίκων της περιοχής ή των ΞΕΝΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ;

Ένα χρόνο, μήπως το Υπουργείο Άμυνας συζητά τον … σταβλισμό των στρατιωτών; Τι προέχει η ασφάλεια και υγεία των στρατιωτών ή οτιδήποτε άλλο;

Keywords
Τυχαία Θέματα