Διαμαρτυρία Αυτόνομων Πολιτών για εγκλωβισμένους

Ως απάντηση στην προκλητική στάση των τουρκικών κατοχικών αρχών για την επιβολή δασμών στα προϊόντα προς τους εγκλωβισμένους μας, μια Αυτόνομη Ομάδα Πολιτών έχει προγραμματίσει για σήμερα εκδήλωση διαμαρτυρίας, διαφώτισης και ενημέρωσης. Η εκδήλωση με θέμα «Αλληλεγγύη στους εγκλωβισμένους μας», θα γίνει στο Οδόφραγμα της Λήδρας στη Λευκωσία η ώρα 19:00 μ.μ.

Ακολουθεί η ανακοίνωση των αυτόνομων πολιτών:

Οι τελευταίες ενέργειες του κατοχικού καθεστώτος να απαγορεύσει ή να δασμολογήσει τα προϊόντα πρώτης ανάγκης που στέλνει η κυπριακή κυβέρνηση στους εγκλωβισμένους, αναδεικνύει και

την... προθυμία του να συμβάλει στην επίλυση του εθνικού μας ζητήματος. Αποδεικνύει, επίσης, τον φασισμό, ο οποίος εκφράζει κάθε βήμα του μορφώματος των κατεχομένων, είτε υπό την «ηγεσία» του Μουσταφά Ακιντζί είτε υπό την «ηγεσία» του Ταχσίν Ερτουγρούρογλου, ο οποίος παριστάνει τον Υπουργό Εξωτερικών.

Δυστυχώς, όμως, οι άρρωστες και απάνθρωπες απαγορεύσεις του ψευδοκράτους, αποτελούν και απόρροια της αδυναμίας της κυβέρνησης Αναστασιάδη να προβλέψει ή να καταλάβει το σχέδιο Β’ της άλλης πλευράς. Οι εγκλωβισμένοι είναι έρμαιο στις ορέξεις των κατακτητών, όχι επειδή επέλεξαν να ζήσουν στην πατρική τους γη, αλλά και γιατί αφέθηκαν από τις ηγεσίες της Κυπριακής Δημοκρατίας. Χωρίς επαρκείς ενέργειες, οι εγκλωβισμένοι έγιναν πολίτες τρίτης τάξης και τώρα, που δεν φουντώνουν οι συνομιλίες, αποφασίστηκε να γίνουν διαβήματα.

Ως «Αυτόνομοι Πολίτες Ενάντια στην Κατοχή» δηλώνουμε την αναντίρρητη απέχθειά μας στις νέες απαγορεύσεις του κατοχικού καθεστώτος. Εκφράζουμε ξανά την πικρία μας για το αργό και μισό ξύπνημα της κυβέρνησης Αναστασιάδη, ο οποίος πέρσι και πρόπερσι σιωπούσε μπροστά στις φασιστικές αυθαιρεσίες του ψευδοκράτους είτε αναφορικά με τα συγγράμματα είτε αναφορικά με τους εκπαιδευτικούς των εγκλωβισμένων. Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου και επαναλαμβάνουμε ότι δεν γίνονται αρκετά για τους εγκλωβισμένους και για τη συμμόρφωση των βαστάζων του Ταγίπ Ερντογάν στην κατεχόμενη Κύπρο.

Ως εκ τούτου, δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας προς τους συμπατριώτες μας εγκλωβισμένους και διαδηλώνουμε ενάντια στις νεοναζιστικές μεθόδους του κατοχικού μορφώματος. Καταγγέλλουμε την αδράνεια του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και φωνάζουμε, για να ακούσει το Προεδρικό και να αναλάβει περαιτέρω δράση, χωρίς να σταματά στα διαβήματα και στις ανακοινώσεις.

Εδώ υπάρχει ΚΑΤΟΧΗ. Και αν δεν τερματιστεί, οι εγκλωβισμένοι θα παραμείνουν έρμαια των απάνθρωπων κατακτητών και των ορέξεών τους. ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ.

Keywords
Τυχαία Θέματα