Επαφές δήμων Αμμοχώστου με Θεσσαλονίκη και Κοζάνη

Τρόπους συνεργασίας με τους Δήμους της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου συζήτησαν οι Δήμαρχοι Θεσσαλονίκης και Κοζάνης κατά τη διάρκεια επίσκεψής τους στην περιοχή.

Σε δελτίο Τύπου του Δήμου Παραλιμνίου αναφέρεται ότι «χθες οι Δήμαρχοι Θεσσαλονίκης και Κοζάνης

συναντήθηκαν με τους Δημάρχους Παραλιμνίου, Αγίας Νάπας, Σωτήρας, Δερύνειας και τον Πρόεδρο του ΤΕΒΕΑ. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν τρόποι μελλοντικής συνεργασίας και πιθανής συμμετοχής της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου στον Ευρωπαϊκό Όμιλο Εδαφικής Συνεργασίας στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΛΙΚΑΣ» για διασυνοριακή συνεργασία σε Βαλκάνια και Μεσόγειο. Στόχος της συνεργασίας ήταν, μεταξύ άλλων, η ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας με την ενθάρρυνση και υποστήριξη συνεργειών μεταξύ επιχειρήσεων, φορέων στήριξης της επιχειρηματικότητας, τον σχεδιασμό και υλοποίηση πρωτοβουλιών, πολιτικών, δράσεων και εργαλείων υποστήριξης των νέων, γυναικών και ευπαθών κοινωνικών ομάδων».

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης «ο Διευθυντής της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Μακεδονίας Λευτέρης Τοπάλογλου, ο Διευθύνων Σύμβουλος Μητροπολιτικής Ανάπτυξης ΑΕ Χρυσόστομος Καλογήρου και ο ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Λεωνίδας Μακρή».

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, «ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης καλωσόρισε τους προσκεκλημένους και σημείωσε τη διάθεση των τοπικών αρχών για ποικιλόμορφη συνεργασία».

Σημειώνεται ότι «ο Ευρωπαϊκός Όμιλος Εδαφικής Συνεργασίας «ΕΛΙΚΑΣ» συγκροτήθηκε στο πλαίσιο του τετραπλού έλικα, ως του πεδίου συνεργασίας μεταξύ των φορέων της δημόσιας διοίκησης και τοπικής αυτοδιοίκησης (κράτος), των φορέων συλλογικής εκπροσώπησης του επιχειρείν, δηλαδή των Επιμελητηρίων, των Πανεπιστημίων και των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και των φορέων της Κοινωνίας των Πολιτών. Σύμφωνα με την Καταστατική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Ιούνιο στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου «ΕΛΙΚΑΣ» προεδρεύει ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης».

Αναφέρεται, ακόμα, ότι «καταστατικοί σκοποί του Ευρωπαϊκού Ομίλου Εδαφικής Συνεργασίας «ΕΛΙΚΑΣ», αποτελούν οι 11 θεματικοί στόχοι της Στρατηγικής «Ευρώπη 2020: Στρατηγική για έξυπνη, διατηρήσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη». Η σύσταση του ΕΛΙΚΑ αποτελεί μια πρωτοβουλία συνεργαζόμενων φορέων της Βόρειας Ελλάδας».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα