Διακήρυξη υπέρ της επανένωσης από Ε/κ & Τ/κ του ΗΒ

Μήνυμα υπέρ της επανένωσης της Κύπρου το ταχύτερο δυνατό απηύθυναν με κοινή διακήρυξη τρεις οργανώσεις Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων της Βρετανίας, διακήρυξη που μοίρασαν στους επισκέπτες της πρόσφατης Γιορτής του Κρασιού και Εμπορικής Έκθεσης στο βόρειο Λονδίνο.

Ο Σύνδεσμος Κυπρίων του δήμου του Enfield, ο Τουρκοκυπριακός Σύνδεσμος για τη Δημοκρατία και η Ένωση Κυπρίων στη Βρετανία προτρέπουν τους ηγέτες της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής κοινότητας «να εργαστούν πιο σκληρά

με σκοπό να καταλήξουν σε μια αποδεκτή λύση όσο το δυνατόν γρηγορότερα, καθώς το πέρασμα του χρόνου μόνο περιπλέκει περαιτέρω τα πράγματα».

Όπως αναφέρει το κοινό ανακοινωθέν, το μήνυμα αμφότερων των κοινοτήτων είναι «δυνατό και καθαρό»: ότι η συντριπτική πλειοψηφία του κυπριακού λαού προσδοκά μία ειρηνική λύση επανένωσης και δεν αποδέχεται τη συνέχιση του στάτους κβο ή της διαίρεσης της χώρας.

Οι υπογράφοντες καλούν τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον κ. Ακιντζί να έχουν κατά νου την ευθύνη τους να καλλιεργήσουν και κατά τη διάρκεια των συνομιλιών τους πολιτικές και δράσεις εναντίον της επανάκαμψης του εθνικισμού-σωβινισμού και της έλλειψης ανοχής.

Τέλος, καλούν σε λύση πλήρους αποστρατικοποίησης του νησιού στη βάση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, με πολιτική ισότητα όπως περιγράφεται στα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας, μια λύση που θα διασφαλίζει τη μία και μοναδική κυριαρχία, μία διεθνή προσωπικότητα και μία ιθαγένεια, καθώς επίσης θα σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θεμελιώδεις ελευθερίες όλων των πολιτών της επανενωμένης Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η κοινή διακήρυξη εστάλη στον Πρόεδρο Αναστασιάδη και στον Μουσταφά Ακιντζί.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα