Διαφωνία Πρ.ΔΗΚΟ για ενιαίο φορολογικό συντελεστή στην ΕΕ

Τη διαφωνία του για τον καθορισμό ενιαίας φορολογικής βάσης και ενιαίου φορολογικού συντελεστή στις χώρες – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που αποτελεί πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κατέθεσε ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Νικόλας Παπαδόπουλος.

Ο κ. Παπαδόπουλος μιλούσε ενώπιον συνεδρίου στις Βρυξέλλες, στο οποίο λαμβάνουν μέρος μέλη εθνικών κοινοβουλίων από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ευρωβουλευτές και εκπρόσωποι των θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αναλύοντας τη θέση του ο κ. Παπαδόπουλος

τόνισε το γεγονός ότι η κάθε χώρα έχει διαφορετικές προτεραιότητες σε ότι αφορά το φορολογικό σύστημα, οι οποίες προτεραιότητες καθορίζονται από πολλούς παράγοντες.

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος κατέθεσε ως παράδειγμα την περίπτωση της Κυπριακής Δημοκρατίας, η οποία επιβάλλει φορολογία για την άμυνα, καθώς ένα μεγάλο ποσοστό των εδαφών της κατέχεται από την Τουρκία, η οποία αποτελεί μόνιμη απειλή.

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος υποστήριξε ότι πρέπει να υπάρξει συντονισμός μεταξύ των αρχών των χωρών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Keywords
Τυχαία Θέματα