Προεδρία του Eurogroup με «όπλο» την Κύπρο για Ντάισελμπλουμ

Την Προεδρία του Eurogroup για άλλα δυόμιση χρόνια, θέλει να διατηρήσει ο Ολλανδός Υπουργός Οικονομικών Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Σε επίσημο τετρασέλιδο έγγραφο, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ κάνει αναφορά στην Κύπρο, σημειώνοντας ότι μέσα σε ένα πολύ δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, το Eurogroup στήριξε την Κύπρο με ένα πρόγραμμα χρηματοδοτικής

στήριξης, με ενθαρρυντικά αποτελέσματα.

Όπως αναφέρει, άρθηκαν όλα τα περιοριστικά μέτρα, η καταθετική βάση έχει σταθεροποιηθεί και η χώρα υπερέβη τον δημοσιονομικό στόχο για το 2014. Επιπλέον, η Κύπρος επέστρεψε σε ρυθμούς ανάπτυξης κατά το πρώτο τρίμηνο του 2015.

Επικαλούμενος τις «επιτυχίες» του, ο Ολλανδός ΥΠΟΙΚ αναφέρει ότι «δημιουργήθηκαν μηχανισμοί σταθεροποίησης, τράπεζες διασώθηκαν, πέντε χώρες εξασφάλισαν προγράμματα χρηματοδοτικής βοήθειας, το πλαίσιο διακυβέρνησής μας ενισχύθηκε, τη στιγμή που οι αγορές έθεταν υπό αμφισβήτηση το μέλλον του ευρώ».

Αναφερόμενος στις ενέργειές του για την αντιμετώπιση του ελληνικού ζητήματος, ο επικεφαλής του Eurogroup υπογραμμίζει: «Έπειτα από εντατικές διαβουλεύσεις, τον Φεβρουάριο, το Eurogroup κατέληξε σε συμφωνία για την επέκταση του δεύτερου προγράμματος στήριξης με την ελληνική κυβέρνηση. Επί του παρόντος, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των θεσμικών οργάνων και της Ελλάδας σχετικά με την τρέχουσα επανεξέταση είναι σε εξέλιξη. Το Eurogroup συμμετέχει και θα συνεχίσει να συμμετέχει βαθιά σε αυτή τη διαδικασία, και έχει εκφράσει τη σταθερή δέσμευσή του για την παροχή επαρκούς στήριξης προς την Ελλάδα, όσο αυτή τιμά τις δεσμεύσεις της εντός του συμφωνημένου πλαισίου».

Motivation letter to continue #Eurogroup Presidency; Together we need to prepare the #Eurozone for future challenges. http://t.co/oj3NvUyZL2

— Jeroen Dijsselbloem (@J_Dijsselbloem) June 16, 2015
Keywords
Τυχαία Θέματα