Διαφωνεί με την πρόταση για τους ΣΕΑ, η ΟΕΛΜΕΚ

Την έντονη διαφωνία της με την πρόνοια για «εγκαθίδρυση συστήματος πιστοποίησης των προσόντων των εκπαιδευτικών Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής», η οποία συμπεριλήφθηκε, κατόπιν εισήγησης της Τεχνικής Εκπαίδευσης, στην απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για την Αναβάθμιση της Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, εκφράζει, σε ανακοίνωση της, η ΟΕΛΜΕΚ.

«Η πιο πάνω απόφαση είναι προφανές ότι αμφισβητεί πτυχία και διαδικασίες που είναι ήδη αναγνωρισμένα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο», προσθέτει.

Η

ΟΕΛΜΕΚ εκφράζει, επίσης, τη διαφωνία της σε ό,τι αφορά την εισήγηση για ανεξαρτητοποίηση της Υπηρεσίας ΣΕΑ του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού με πρόσχημα ότι η υπαγωγή της στη Διεύθυνση Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης «δημιουργεί ερωτηματικά αξιοπιστίας».

Εκφράζει, παράλληλα, τη δυσαρέσκειά της για τις προσβλητικές αναφορές εις βάρος μελών της για «μεροληψία» και «αναξιοπιστία».

Τέλος, η ΟΕΛΜΕΚ καλεί το Υπουργείο Παιδείας να εισηγηθεί αναθεώρηση της πρότασης που κατέθεσε στο Υπουργικό Συμβούλιο, αποσύροντας τις πιο πάνω πρόνοιες και αναφορές.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα