Διαχείριση Τ/κ περιουσιών: Στα 6,5 δις η αξία τους (ΧΑΡΤEΣ)

Τα 6,5 δις ευρώ φτάνει η αξία των τουρκοκυπριακών περιουσίων στην Κύπρο.

Περιέργεια για το πώς έχουν κατανεμηθεί οι Τ/Κυπριακές περιουσίες και πώς αξιοποιούνται τη δεδομένη στιγμή προκαλεί λοιπόν ο θόρυβος των τελευταίων ημερών.

Τα ευρήματα της έρευνας καταδεικνύουν ότι έχουν συναφθεί περίπου 10 χιλιάδες συμβάσεις για Τ/Κυπριακά τεμάχια, τα οποία αξιοποιούνται για γεωργικούς σκοπούς.

Το κάθε συμβόλαιο, βεβαίως, μπορεί να αφορά πολλά τεμάχια και μεγάλες

εκτάσεις.

ΤΕΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΓΕΩΡΓΙΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ 1300
ΛΑΡΝΑΚΑ 3200
ΛΕΜΕΣΟΣ 3200
ΠΑΦΟΣ 2000

Διαβάστε επίσης: Έρευνα ΥΠΕΣ αν είναι δικαιούχοι τ/κ περιουσιών 16 Λειτουργοί

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι τουρκοκυπριακές περιουσίες που είναι για επαγγελματική χρήση. Πρόκειται για υποστατικά και ανοικτούς χώρους, περίπου 5000 συμβόλαια.

ΥΠΟΣΤΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΟΙΚΤΟΙ ΧΩΡΟΙ ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ 550
ΛΑΡΝΑΚΑ 1300
ΛΕΜΕΣΟΣ 1600
ΠΑΦΟΣ 1400

Είναι γύρω στις 5000 χιλιάδες συμβάσεις που είναι σε ισχύ για τουρκοκυπριακές οικίες και συγκεκριμένα

ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ Τ/Κ ΟΙΚΙΕΣ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ 330
ΛΑΡΝΑΚΑ 1500
ΛΕΜΕΣΟΣ 1900
ΠΑΦΟΣ 1100

Βεβαίως σε αυτή την κατηγορία, είναι απορίας άξιων κατά πόσο οι Τ/Κυπριακές οικίες έχουν παραχωρηθεί σε δικαιούχους ή έχουν παραχωρηθεί ως εξοχικά.

Αυτή η πτυχή, αναδείχθηκε το πρωί στη Βουλή, με τον Νίκο Κέττηρο να αναφέρεται σε συγκεκριμένη περίπτωση κοινοτάρχη στην επαρχία Λεμεσού, ο οποίος ζήτησε τ/κ κατοικία που είχε στην αυλή έναν αρχαίο ελιόμυλο με σκοπό να μετατρέψει την οικία σε μουσειακό χώρο για το καλό της κοινότητας, παραταύτα η αίτηση του απορρίφθηκε για να γίνει η συγκεκριμένη οικία εξοχικό.

Βεβαίως, ο Νίκος Νουρής ανέφερε σήμερα ότι η πολιτική του Υπουργείου είναι όσα τ/κ σπίτια είναι εγκαταλελειμμένα και νοουμένου ότι δεν υπάρχει πρόσφυγας που ενδιαφέρεται να παραχωρούνται ως εξοχικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Διαχείριση Τκ, ΧΑΡΤEΣ,diacheirisi tk, chartEs