Εξαγορά Τράπεζας Κύπρου: Ανοικτό ενδεχόμενο νέας πρότασης από Lone Star

Αρνητικοί παραμένουν οι μέτοχοι της Τράπεζας Κύπρου στο ενδεχόμενο εξαγοράς από το επενδυτικό Ταμείο Lone star, αναφέρουν σε δημοσίευμα τους οι Financial Times.

Οι Financial Times, σε δημοσίευμά τους αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο

το επενδυτικό Ταμείο Lone star, να επανέλθει με νέα προσφορά στους μετόχους της Τράπεζας Κύπρου.

Αυτή τη φορά, ωστόσο, όπως αναφέρει η εφημερίδα θα χρειαστεί κάτι παραπάνω από μια γενναία προσφορά για να πείσει τους  μετόχους.

Στις 30 Σεπτεμβρίου εξ' όσων γνωρίζουμε είναι η τελική ημερομηνία για να παρουσιάσει την νέα προσφορά. Υπενθυμίζεται ότι προηγήθηκαν ακόμα 3 προσφορές οι οποίες απορρίφθηκαν από την Τράπεζα Κύπρου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ούτε αυτή τη φορά θα τύχει έγκρισης η πρόταση του επενδυτικού ταμείου.  Αναφέρει πως Κεντρική Τράπεζα και Υπουργείο Οικονομικών, δε βλέπουν θετικά την εξαγορά.

Συνεπώς, πέραν της Τράπεζας Κύπρου, η lone star, θα πρέπει να πείσει τις τοπικές ρυθμιστικές αρχές.  Γεγονός που προσθέτει περαιτέρω εμπόδια σε μια ενδεχόμενη συμφωνία.

Κάνει επίσης, ιδιαίτερη αναφορά, στο νομοσχέδιο που κατέθεσε άρον άρον ο Κωνσταντίνος Πετρίδης στη Βουλή, το οποίο δεν είναι άσχετο με το ενδιαφέρον για εξαγορά της μεγαλύτερης τράπεζας του τόπου.

Στο νομοσχέδιο, προβλέπονται ασφαλιστικές δικλείδες με αυστηρά κριτήρια.

Δηλαδή σε περιπτώσεις εξαγορών μεγάλων εταιρειών ή χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, το κράτος να παρεμβαίνει εάν διαπιστωθεί ότι μια τέτοια πράξη θα βλάψει το δημόσιο συμφέρον.

Το νομοσχέδιο, αναμένεται να οδηγηθεί στην Ολομέλεια 29 Σεπτεμβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εξαγορά Τράπεζας Κύπρου, Ανοικτό, Lone Star,exagora trapezas kyprou, anoikto, Lone Star