Δεξίωση στο Λήδρα Πάλας στην παρουσία Αναστασιάδη – Τατάρ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης έφθασε γύρω στις 19:05 στο Λήδρα Πάλας όπου θα παραστεί στη δεξίωση που παραθέτει ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο Κόλιν Στιούαρτ, ο οποίος και τον υποδέχθηκε. Λίγο αργότερα, αφίχθηκε στον χώρο και ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ.

Οι

δύο ηγέτες συνοδεύονται από τους διαπραγματευτές της κάθε πλευράς.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, πριν από τη δεξίωση, ο κ. Στιούαρτ θα προβεί σε σύντομη εναρκτήρια δήλωση.

Προσκεκλημένοι στη δεξίωση είναι περίπου 40 άτομα, ανάμεσά τους οι πρέσβεις των πέντε μονίμων μελών του ΣΑ του ΟΗΕ και οι επικεφαλής των τεχνικών επιτροπών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νέος Ειδικός Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο και επικεφαλής της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, Κόλιν Στιούαρτ, σε δηλώσεις του, είχε χαρακτηρίσει την σημερινή δεξίωση ως ένα ανεπίσημο κοινωνικό γεγονός, χωρίς ατζέντα.

Βίντεο από τις προετοιμασίες για την αποψινή δεξίωση

All hands on deck as staff from the Good Offices Mission prepare for tonight’s informal reception with @AnastasiadesCY and @ersinrtatar hosted by top #UN official in #Cyprus Colin Stewart pic.twitter.com/W4NXN47Ghu

— UN Cyprus (@UN_CYPRUS) December 14, 2021

Ήδη στο Λήδρας Πάλας έφτασαν προσκεκλυμένοι και ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

*Η φωτογραφία από το τετ α τετ Αναστασιάδη-Τατάρ δημοσιεύθηκε από τη δημοσιογράφο του ΡΙΚ, Στέλλα Μιχαήλ.

Διαβάστε επίσης 

«Πράσινο φως» από δυο πλευρές για δεξίωση ΗΕ στις 14 Δεκεμβρίου

Στιούαρτ: «Θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια για Κυπριακό»

Keywords
Τυχαία Θέματα