Δεσμεύτηκε για αύξηση του κατώτατου μισθού ο Τσίπρας

Για επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων και αύξηση του κατώτατου μισθού δεσμεύτηκε ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της σημερινής του επίσκεψης στη Σύρο.

Μιλώντας σε εργαζόμενους στο Νεώριο, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι η χώρα έχει αρχίσει να αλλάζει, υπογραμμίζοντας, παράλληλα, ότι υπάρχουν πολλά ακόμη να γίνουν, αλλά «όλοι μαζί μπορούμε να γυρίσουμε

σελίδα».

Επιπλέον, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι πρώτος στόχος της μεταμνημονιακής περιόδου είναι να κερδίσει ο κόσμος του μόχθου αυτά που έχασε την οκταετία των μνημονίων. «Φέρνουμε στο προσκήνιο τους ανθρώπους του μόχθου και της δουλειάς», είπε και κατηγόρησε τα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι ονειρεύονται κρυφά και φανερά μνημόνια, επιδιώκοντας με τον τρόπο αυτό να κρατούν δεμένους τους εργαζόμενους και χαμηλά το εργασιακό κόστος.

Περιγράφοντας τα χαρακτηριστικά της μεταμνημονιακής περιόδου, ο κ. Τσίπρας έκανε αναφορά στο τρίπτυχο «Βιομηχανική ανασυγκρότηση - δίκαιη ανάπτυξη - προστασία της εργασίας», λέγοντας ότι δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη με την εργατική τάξη δεμένη χειροπόδαρα, καταδικασμένη σε μισθούς πείνας, και χωρίς δικαιώματα».

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός επιστρέφει το απόγευμα στην Αθήνα, όπου είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ. Εκεί αναμένεται να «κλειδώσει» ο κυβερνητικός ανασχηματισμός, αλλά και η αναδιοργάνωση του κομματικού μηχανισμού. Παράλληλα, θα συζητηθούν θέματα σχεδιασμού εν όψει ΔΕΘ, αλλά και η νέα πολιτική κατάσταση, όπως διαμορφώνεται μετά την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα