Δες τα σχέδια υποτροφιών του Frederick … και μάθε αν είσαι δικαιούχος

Οι υποτροφίες στο Πανεπιστήμιο αποτελούν ένα σημαντικό μέσο υποστήριξης για φοιτητές και φοιτήτριες που είτε έχουν πολύ καλές ακαδημαϊκές επιδόσεις είτε πληρούν άλλα κριτήρια, όπως ανάγκη οικονομικής στήριξης ή και… κάποιο ειδικό ταλέντο. Οι υποτροφίες αυτές είναι πολλές φορές ανεκτίμητης αξίας, αφού κάποια παιδιά δεν θα είχαν τη δυνατότητα να σπουδάσουν χωρίς αυτή την στήριξη…

Το Πανεπιστήμιο Frederick πάντα είχε ως προτεραιότητα να δίνει σε νέους και νέες πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας εκπαίδευση, γι’ αυτό προσφέρει πολλά και διάφορα σχέδια υποτροφιών, από αθλητικές υποτροφίες μέχρι πλήρεις

υποτροφίες στη μνήμη του ιδρυτή του Πανεπιστημίου. Μάθε, λοιπόν, τα σχέδια υποτροφιών και ανακάλυψε αν πληροίς τις προϋποθέσεις για να κάνεις αίτηση.

Πλήρεις υποτροφίες στη μνήμη του ιδρυτή του Πανεπιστημίου

Κάθε χρόνο το Πανεπιστήμιο Frederick προσφέρει πλήρεις υποτροφίες διδάκτρων (100%) για νεοεισερχόμενους/ες φοιτητές/τριες, με δυνατότητα ανανέωσής τους για όλη τη διάρκεια φοίτησης, στη μνήμη του ιδρυτή του, Μιχάλη Φρειδερίκου, που πρόσφερε ευκαιρίες σε χιλιάδες νέους και νέες να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους. Οι υποτροφίες παραχωρούνται από ειδική επιτροπή που λαμβάνει υπόψη οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια, καθώς και τις επιδόσεις των ενδιαφερομένων στο απολυτήριο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Για να διαβάσεις τους όρους και τις προϋποθέσεις και να κάνεις αίτηση, κάνε κλικ εδώ.

Υποτροφίες με βάση τον βαθμό απολυτηρίου

Αν αποφοίτησες φέτος από δημόσιο ή ιδιωτικό Λύκειο ή Τεχνική Σχολή στην Κύπρο με βαθμό 17.00 και άνω, συγχαρητήρια, γιατί έχεις κερδίσει υποτροφία από το Πανεπιστήμιο Frederick, που κυμαίνεται από 10 μέχρι και 100%. Οι υποτροφίες αυτές ισχύουν για το πρώτο έτος σπουδών, αλλά μην ανησυχείς γιατί από το δεύτερο έτος σπουδών και μετά όλοι οι φοιτητές/τριες του Πανεπιστημίου Frederick συμμετέχουν αυτόματα (ναι, χωρίς καν να πρέπει να υποβάλουν αίτηση) στο πρόγραμμα υποτροφιών «Υποτροφίες κατά τη διάρκεια της φοίτησης» και λαμβάνουν υποτροφία με βάση την ακαδημαϊκή τους επίδοση στο κάθε εξάμηνο. Οπότε αρκεί να συνεχίσεις να έχεις υψηλές ακαδημαϊκές επιδόσεις και θα επιβραβεύεσαι από το Πανεπιστήμιό σου! Οι υποτροφίες ισχύουν και για τα αγόρια που αποφοίτησαν από το σχολείο πέρσι και υπηρέτησαν τη θητεία τους στην εθνική φρουρά.

Αθλητικές υποτροφίες

Αν είσαι αθλητής ή αθλήτρια, μάθε ότι πέραν των 100 φοιτητών/ τριών απολαμβάνουν σήμερα υποτροφίες στα προγράμματα σπουδών του Πανεπιστημίου Frederick λόγω της αθλητικής τους δραστηριότητας. To Πανεπιστήμιο προσφέρει σχέδια αθλητικών υποτροφιών ύψους μέχρι και 100%, ανάλογα με το επίπεδο του/της αθλητή/τριας και της αναμενόμενης προσφοράς τους στις αθλητικές και άλλες δραστηριότητες του Πανεπιστημίου. Μπορείς να επιλέξεις οποιοδήποτε πρόγραμμα σπουδών (εκτός από τα εξ αποστάσεως προγράμματα), φτάνει να πληροίς τα κριτήρια εισδοχής στο πρόγραμμα.

Υποτροφίες στη μηχανική και την τεχνολογία για όλα τα κορίτσια

Τα επαγγέλματα στους τομείς της τεχνολογίας, των επιστημών και της μηχανικής έχουν εξαιρετικές προοπτικές απασχόλησης, αλλά το ποσοστό των γυναικών που εργοδοτούνται σε αυτούς τους τομείς είναι πάρα πολύ χαμηλό. Αυτό εντείνει τις ανισότητες μεταξύ ανδρών και γυναικών. Για να ενθαρρύνει, λοιπόν, περισσότερα κορίτσια να επιλέξουν σπουδές και επαγγελματική σταδιοδρομία στη Μηχανική και την Τεχνολογία, το Πανεπιστήμιο Frederick προσφέρει σε όλα (ναι, σε όλα) τα κορίτσια που θα εγγραφούν σε προπτυχιακά προγράμματα στην Πολυτεχνική Σχολή ειδικές υποτροφίες που καλύπτουν το 50% των διδάκτρων! Οι υποτροφίες ισχύουν για το πρώτο έτος, αλλά μπορούν να ανανεώνονται κάθε χρόνο με βάση την ακαδημαϊκή επίδοση της φοιτήτριας. Περισσότερες πληροφορίες για τις υποτροφίες εδώ.

Υποτροφίες για ταλέντα από το Τμήμα Τεχνών και Επικοινωνίας

Τα ταλέντα επιβραβεύονται και αναγνωρίζονται με τις υποτροφίες ‘Looking for Talent’ και ‘Κάθε ιστορία μια Είδηση…’. Οι πρώτες καλύπτουν 30% των διδάκτρων των προγραμμάτων τεχνών του Πανεπιστημίου (Visual Communication - Specialization in Graphics and Digital Media &Specialization in Film Making and Digital Media, Fashion and Image Design, Interior Design) για το πρώτο έτος και απευθύνονται σε μαθητές/τριες ή απόφοιτους/ες Κλάδου Εφαρμοσμένων Τεχνών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση που έχουν portfolio. Οι δεύτερες απευθύνονται σε απόφοιτους/ες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που τους ενδιαφέρει ο κλάδος της Δημοσιογραφίας και καλύπτουν 30% των διδάκτρων για όλα τα έτη σπουδών για το πρόγραμμα Δημοσιογραφίας και Μέσων Επικοινωνίας με κατευθύνσεις: (α) Δημοσιογραφία και Μέσα Επικοινωνίας και (β) Δημόσιες Σχέσεις και Επικοινωνία.

Υποτροφίες για ενδυνάμωση της αγοράς εργασίας

Για να συμβάλει στην κάλυψη αυξανόμενων αναγκών σε προσωπικό σε συγκεκριμένους τομείς στην Κύπρο, το Πανεπιστήμιο Frederick προσφέρει ειδικές υποτροφίες για προγράμματα σπουδών όπως η Νοσηλευτική και η Κοινωνική Εργασία. H πρωτοβουλία αυτή έχει σκοπό να ενθαρρύνει την επαγγελματική ανάπτυξη και εξειδίκευση των φοιτητών/τριών σε κρίσιμους και ζωτικούς κλάδους, ώστε να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας σήμερα.

Υποτροφίες από εταιρείες

Το Πανεπιστήμιο Frederick συνεργάζεται με κορυφαίες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο και προσφέρουν υποτροφίες ή/και χρηματικά βραβεία ειδικά σε φοιτητές/τριες του Πανεπιστημίου με βάση ακαδημαϊκά, οικονομικά ή άλλα κριτήρια. Για παράδειγμα, ο αμερικάνικος ενεργειακός κολοσσός Chevron και το Πανεπιστήμιο Frederick πρόσφεραν πέρσι πλήρεις (100%) υποτροφίες σε φοιτήτριες της Πολυτεχνικής Σχολής, ενώ η κορυφαία ναυτιλιακή εταιρεία Fameline Holding Group προσφέρει κάθε χρόνο μια πλήρη υποτροφία σε φοιτητή/τρια του προγράμματος Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου.

Σχέδια Οικονομικής Βοήθειας

Πέρα από τις υποτροφίες, το Πανεπιστήμιο Frederick προσφέρει και σχέδια οικονομικής βοήθειας, με στόχο την παροχή οικονομικής ενίσχυσης μέσα από μειώσεις διδάκτρων σε φοιτητές/τριες που αντιμετωπίζουν σοβαρές οικονομικές δυσκολίες. Τα σχέδια αυτά βασίζονται σε διάφορα κριτήρια και δεδομένα που αξιολογούν την οικονομική κατάσταση των οικογενειών των φοιτητών/τριών, Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να υποβάλουν γραπτή αίτηση (με όλα τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία) για οικονομική στήριξη στην Οικονομική Επιτροπή του Πανεπιστημίου. Μειώσεις διδάκτρων δίνονται, επίσης, σε πολύτεκνες οικογένειες, αδέρφια που σπουδάζουν ταυτόχρονα στο Πανεπιστήμιο, απόφοιτους/ες του Πανεπιστημίου, κ.ά.

Το Πανεπιστήμιο Frederick αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ιδιωτικά ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της Κύπρου, με ιστορία πέραν των 50 χρόνων, και χαίρει αναγνώρισης για την αφοσίωσή του στην ακαδημαϊκή αριστεία, την παροχή υψηλού επιπέδου προγραμμάτων σπουδών και τη συμμετοχή του σε ένα ευρύ φάσμα ερευνητικών δραστηριοτήτων.

Περισσότερες πληροφορίες για τα σχέδια υποτροφιών και οικονομικής βοήθειας και για διευθέτηση συνάντησης με τις/τους Συμβούλους του Πανεπιστημίου μπορείς να καλέσεις στα τηλέφωνα 22394394 (Λευκωσία) και 25730975 (Λεμεσός), να στείλεις email στο [email protected] ή να επισκεφθείς την ιστοσελίδα www.frederick.ac.cy. Το νέο ακαδημαϊκό εξάμηνο αρχίζει στις 2 Οκτωβρίου 2023.

Keywords
Τυχαία Θέματα