ΔΕΟΚ : Καλεί σε απόσυρση των σχεδίων ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης

Η ΔΕΟΚ αναφέρει ότι η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για προσαρμογή των σχεδίων ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των εργαζομένων στον Ευρύτερο Δημόσιο τομέα ενόψει εφαρμογής του ΓΕΣΥ καταστρατηγεί κάθε έννοια κοινωνικού διαλόγου και υπονομεύει το σύστημα εργασιακών σχέσεων και τον θεσμό των συλλογικών συμβάσεων. Την καλεί να σεβαστεί τον κοινωνικό διάλογο που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη στους Οργανισμούς Δημόσιου Δικαίου και στους Δήμους και να αποσύρει άμεσα ην απαράδεκτη απόφασή της.

Είναι απαράδεκτο,

σημειώνει, η ίδια η Κυβέρνηση για ένα τόσο σημαντικό θέμα να παρακάμπτει θεσμοθετημένες διαδικασίες διαλόγου και να λαμβάνει αποφάσεις που πλήττουν βασικά εργατικά δικαιώματα.

«Αποτελεί σχήμα οξύμωρο για τις εργασιακές σχέσεις του τόπου το γεγονός ότι το Υπουργικό Συμβούλιο πήρε την απαράδεκτη απόφαση του, την ίδια ώρα που οι συντεχνίες και οι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, με υπευθυνότητα και τηρώντας πλήρως τις αρχές και τους κανόνες του κοινωνικού διαλόγου και του συστήματος εργασιακών σχέσεων, υπέγραφαν συμφωνία για την διαχείριση των ρυθμίσεων ιατροφαρμακευτικής ασφάλειας που προβλέπεται στις συλλογικές συμβάσεις ενόψει εφαρμογής του ΓΕΣΥ», προσθέτει.

Τα σχέδια ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, σημειώνει, αποτελούν ωφέλημα των εργαζομένων το οποίο υπερβαίνει το κόστος της εργοδοτικής εισφοράς στο ΓΕΣΥ και θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία για εφαρμογή συμπληρωματικών ρυθμίσεων για υπηρεσίες φροντίδας υγείας που δεν παρέχονται μέσω ΓΕΣΥ.

Η ΔΕΟΚ προειδοποιεί την Κυβέρνηση ότι οι εργαζόμενοι δεν θα δεχθούν μονομερείς αποφάσεις που αλλοιώνουν θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα