Καταγγελία για νέα επίθεση μαθητή εναντίον καθηγητή στη Λεμεσό

Μία νέα καταγγελία έρχεται στο φως της δημοσιότητας για περιστατικό βίας σε σχολείο και συγκεκριμένα, επίθεσης μαθητή σε καθηγητή.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Αντιπρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Παντελής Νικολαΐδης, στο Sigmalive το περιστατικό σημειώθηκε χθες σε σχολείο της Λεμεσού. Συγκεκριμένα, μαθητής επιτέθηκε σε καθηγητή.

Σύμφωνα

με την καταγγελία, ο συγκεκριμένος μαθητής φέρεται να είχε αποβληθεί από διπλανό σχολείο και στη συγκεκριμένη σχολική μονάδα είχε μεταφερθεί τα Χριστούγεννα. Ο λόγος αποβολής του από το προηγούμενο σχολείο ήταν η επίσης επίθεση εναντίον καθηγητή.

Ως ΟΕΛΜΕΚ ο Παντελής Νικολαΐδης συνέστησε στη διεύθυνση του σχολείου να προβεί στις προβλεπόμενες ενέργειες.

Σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε:

«Φαίνεται ότι τα περιστατικά βιας "μαθητών" κατά εκπαιδευτικών δεν έχουν τελειωμό. Νέο περιστατικό βίας σε σχολείο της Λεμεσού.

Μαθητής ο οποίος έχει αποβληθεί διαπαντός από σχολείο της Λεμεσού, τα "σαΐνια" του ΥΠΠ τον έχουν μεταφέρει σε διπλανό σχολείο με αποτέλεσμα να συνεχίσει και εκεί την επιθετική και προκλητική του δραστηριότητα.

Οι ευθύνες του ΥΠΠ είναι τεράστιες και ασήκωτες, αφού αδυνατούν όχι μόνο να δώσουν αποτελεσματικές λύσεις σε τέτοια περιστατικά, αλλά αφαιρούν και από τις σχολικές διοικήσεις όλα τα διαθέσιμα εργαλεία.

Να ενημερώσουμε τις διευθύνσεις των σχολείων ότι η αποπομπή και εγγραφή επικίνδυνων και παραβατικών μαθητών είναι αποκλειστική τους αρμοδιότητα και δεν είναι υπό την αίρεση του ΥΠΠ. Επίσης οι διευθύνσεις καλούνται να ενεργοποιήσουν τη σχετική διάταξη των κανονισμών όπου σε περίπτωση "επικινδύνων μαθητών αποβάλλονται διαπαντός με δικαίωμα μεταγραφής σε άλλη πόλη...".

Πρέπει επιτέλους να σεβαστούμε το δικαίωμα στην ασφαλή μάθηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των μαθητών μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα