Δενδροφύτευση δημόσιων χώρων από τον Δήμο Στροβόλου

Στη δενδροφύτευση 1.984 τετραγωνικών μέτρων δημόσιων χώρων, προέβη ο Δήμος Στροβόλου από τον Μάιο του 2022 μέχρι και τον Ιανουάριο του 2023, με δέντρα και θάμνους κυπριακής χλωρίδας, στο πλαίσιο του στρατηγικού στόχου «Ένας πιο πράσινος Στρόβολος».

Σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Στροβόλου αναφέρει ότι προέβη σε σειρά δενδροφυτεύσεων με το Κίνημα Οικολόγων- Συνεργασία Πολιτών. Οι δράσεις υλοποιήθηκαν στις 21/5/2022 και στις 29/11/2022, στον χώρο πρασίνου παρά την οδό Αλιάκμονος και στον χώρο πρασίνου παρά την οδό Αγίου Ευθυμίου.

Επίσης, προέβη σε δεντροφύτευση σε συνεργασία

με το American International School, με τη δράση να πραγματοποιείται στο πάρκο Αγίου Δημητρίου στις 21/5/2022, παρουσία γονέων και παιδιών του σχολείου, με το κάθε δέντρο να  είναι δωρεά μίας εκ των οικογενειών του σχολείου.

Επιπλέον, προέβη σε δενδροφύτευση εις μνήμη Άντη Χατζηκωστή σε συνεργασία με το συγκρότημα «ΔΙΑΣ». Συγκεκριμένα, στις 11/1/2023 πραγματοποιήθηκε δενδροφύτευση στον χώρο πρασίνου παρά τα γραφεία του Συγκροτήματος στον Στρόβολο, με τη συμπλήρωση 13 χρόνων από τον άδικο χαμό του Άντη Χατζηκωστή, διευθύνοντα συμβούλου του Συγκροτήματος «ΔΙΑΣ».

Εξάλλου, ο Δήμος υποστήριξε την πρωτοβουλία «1 million trees  movement», με συνεργεία του Τμήματος Περιβαλλοντικής Ανάπτυξης του Δήμου να προχωρούν σε φυτεύσεις των δενδρυλλίων που παραχωρήθηκαν στον Δήμο από την πρωτοβουλία.

Η δράση υλοποιήθηκε στη λεωφόρο Δημήτρη Βικέλα στις 19/1/2023 παρουσία μελών της πρωτοβουλίας, με επικεφαλής τον Δήμο Γεωργιάδη.

Στις 20/1/2023 ο Δήμος προχώρησε σε δεντροφύτευση με την ΟΕΒ στον χώρο πρασίνου παρά την οδό Φωτεινού Πανά στην περιοχή ΓΣΠ.

Τα φυτά που χρησιμοποιήθηκαν είναι δωρεά της ΟΕΒ, ενώ στη φύτευση του χώρου συμμετείχαν και εργαζόμενοι της ΟΕΒ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δενδροφύτευση, Δήμο Στροβόλου,dendrofytefsi, dimo strovolou