Δεν υπάρχει λόγος για ένταση, λέει ο Τατάρ για τους ισχυρισμούς Πεκέρ

«Δεν υπάρχει λόγος για ένταση, εάν υπάρχει μια παρανομία θα γίνει αυτό που πρέπει», δήλωσε ο Τ/κ ηγέτης Ερσίν Ταταρ, κληθείς να σχολιάσει τους ισχυρισμούς του Τούρκου μαφιόζου, Σεντάτ Πεκέρ, για την δολοφονία του Κουτλού Ανταλί, αλλά και τις παράνομες δραστηριότητες τζόγου, ναρκωτικών και ξεπλύματος μαύρου χρήματος στα κατεχόμενα.

Διαβάστε ακόμη: Τούρκος αρχιμαφιόζος: «Ήθελαν να πουλήσουν την Κύπρο στους Ε/κ»

Την ίδια ώρα, το θέμα μεταφέρθηκε σήμερα και στην «βουλή», με την αντιπολίτευση να

ζητεί επανεξέταση του φακέλου της εν ψυχρώ δολοφονίας του γνωστού Τ/κ δημοσιογράφου και αρθρογράφου, που έγινε τον Ιούλιο του 1996.

Ο κ. Τατάρ ήταν καλεσμένος σε διαδικτυακή εκπομπή σήμερα κατά την οποία είπε πως η «αστυνομία» και οι «δυνάμεις ασφαλείας» είναι εγγύηση γι’ αυτήν την «χώρα» και θα κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους. «Δεν υπάρχει λόγος να δημιουργηθεί ένταση μόνο και μόνο επειδή μια είδηση ​​διαδόθηκε από ένα βίντεο. Εάν υπάρχει μια παρανομία, θα γίνει αυτό που πρέπει», δήλωσε.

Την ίδια ώρα, μαζί με τα κόμματα της αντιπολίτευσης, την διερεύνηση ξανά της δολοφονίας Ανταλί, υπό το φως των νέων στοιχείων, ζητεί ο σύνδεσμος Τ/κ δημοσιογράφων, η συντεχνία των εργαζομένων στον Τύπο και η συντεχνία των Τ/κ δασκάλων.

Στην ανακοίνωσή του, ο σύνδεσμος Τ/κ δημοσιογράφων αναφέρει ότι η δολοφονία του δημοσιογράφου και αρθρογράφου είναι «ένας μαύρος λεκές από άποψης ελευθερίας του Τύπου και ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Καλεί όλους τους αρμόδιους φορείς να ενεργήσουν ώστε να αποκαλυφθούν οι πραγματικοί δράστες της δολοφονίας.

Η συντεχνία των εργαζομένων στον Τύπο, Bası-Sen, ζητεί επανεξέταση του φακέλου της δολοφονίας Ανταλί αλλά και του Ουγούρ Μουμτζιού και ανακοίνωσε ότι υπό το φως των νέων στοιχείων θα επανεξετάσει την πραγματοποίηση της τελετής των βραβείων Κουτλού Ανταλί, που δίδει κάθε χρόνο στην μνήμη του δολοφονηθέντος μέλους της και η οποία «δίδει δύναμη στον κόσμο του Τύπου».

Η συντεχνία των δασκάλων σημειώνει ότι ο ηγέτης της εγκληματικής οργάνωσης, με μια σειρά από βίντεο που ανεβάζει το τελευταίο διάστημα στο You Tube, κατέδειξε την σχέση στην Τουρκία του βαθέως κράτους με την μαφία και την εξουσία και προέκυψαν πολλές κατηγορίες και ισχυρισμοί. Σημειώνει, επίσης, ότι σύμφωνα με τους ισχυρισμούς Πεκέρ, ένας "πολίτης" του ψευδοκράτους διαχειρίζεται τον παράνομο τζόγο και το εμπόριο ναρκωτικών κι αυτός έχει φακέλους ενώπιον της δικαιοσύνης στην Τουρκία.

Εκτός αυτού, συνεχίζει, ενώ ακόμα δεν έχουν εντοπιστεί οι δολοφόνοι του Κουτλού Ανταλί, οι αποκαλύψεις γι' αυτό έχουν αναστατώσει όλη την κοινωνία. 'Εφτασε η μέρα, προστίθεται, να γίνει αυτό που πρέπει ώστε να φύγει το πέπλο μυστηρίου που κάλυπτε αυτήν την δολοφονία, εδώ και 25 χρόνια.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα