Δεν παραιτείται ο Κιλιτσντάρογλου παρά τις φήμες

Το μήνυμα ότι δεν παραιτείται από την ηγεσία του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) έδωσε ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου εν μέσω φημών για παραίτησή του λέγοντας μάλιστα ότι “ο μόνος χαμένος σήμερα είναι το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ). Ο χθεσινός ‘μοναδικός άντρας’ είναι ο σημερινός ‘κουτσός άντρας’.

Ωστόσο αναλυτές αναφέρουν ότι θα διαφανεί πως θα κινηθεί ο ίδιος ο υποψήφιος του κόμματος για την προεδρία Μουχαρρέμ Ιντζέ έπειτα από τη συνάντησή του που θα έχει σήμερα ή αύριο με τον Κιλιτσντάρογλου.

Η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος συνήλθε

ήδη και αξιολόγησε τα αποτελέσματα των εκλογών. Αμέσως μετά ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου δήλωσε ότι ο Μουχαρρέμ Ιντζέ πήρε κάτω από τα ποσοστά που ανέμεναν, προσθέτοντας μάλιστα ότι δεν έχουν θέση στο κόμμα αυτοί που διακατέχονται από έρωτα για την καρέκλα.

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου είπε ακόμη ότι το ΑΚΡ είναι ο μοναδικός χαμένος των εκλογών με απώλεια εφτά μονάδων. Αντίθετα το CHP κατάφερε να βγάλει βουλευτές σε 13 επαρχίες που προηγουμένως δεν είχε και η φωνή του κόμματός του θα ακούγεται τώρα πιο δυνατά. “Τινάξαμε κάθε παιχνίδι, στηρίξαμε μέχρι τέλους η δημοκρατία”, είπε ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου. Σε ερώτηση εάν θα συγχαρεί τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου απάντησε: “Τί να συγχαρώ έναν που έχει διάθεση αυταρχικού Τί κατάφερε; Δεν συγχαίρεις έναν άνθρωπο που δεν πιστεύει στη δημοκρατία; Πως να συγχαρώ ένα δικτάτορα;”

Πάντως νωρίτερα ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ Μαχίρ Ουνάλ δήλωσε ότι πλέον μετά την επιτυχία του Μουχαρρέμ Ιντζέ στις εκλογές και το γεγονός ότι για πρώτη φορά μετά από 40 χρόνια υποψήφιος του κόμματος πέρασε το ‘ψυχολογικό όριο του 30%’ τον καθιστά φυσικό ηγέτη του κόμματος. Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση αυτή είπε “ο Μαχίρ ας κοιτάξει το κόμμα του”.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα