Δεν ήθελε να ακούσει για το Κυπριακό ο Ερντογάν στη συνάντηση με το Μητσοτάκη

Ούτε καν να συζητήσει για Κυπριακό ήθελε, ο Ταγίπ Ερντογάν στην συνάντηση που είχε στις Βρυξέλλες με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, σύμφωνα με πληροφορίες του «Σίγμα».

Η Ελλάδα, μάλιστα θέτει ως προϋπόθεση για εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων την εξεύρεση λύσης του Κυπριακού στην βάση των ψηφισμάτων των ΗΕ.

Παράλληλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετέφερε στον Ταγίπ Ερντογάν

ότι προσβλέπει σε πιο πυκνές επαφές σε όλα τα επίπεδα, συμπεριλαμβανομένου του ανώτατου, ώστε να χτιστούν γέφυρες εμπιστοσύνης.

Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας επικοινώνησε σήμερα τηλεφωνικώς με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, , και τον ενημέρωσε για τα διαμείφθεντα.

Ο Νίκος Αναστασιάδης  ευχαρίστησε τον Έλληνα Πρωθυπουργό για τις θέσεις που πρόβαλε όσον αφορά στην αναγκαιότητα λύσης του Κυπριακού, αλλά και για την αποφυγή των όποιων ενεργειών μπορούν να αποτελέσουν νέα τετελεσμένα ή να δημιουργήσουν εμπόδια στην εξεύρεση λύσης του Κυπριακού. 

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν και ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας με τον Υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου, όπου συζήτησαν το Κυπριακό και τις ευρωτουρκικές σχέσεις.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης ανέλυσε τις εκτιμήσεις του για την στάση της Τουρκίας στην πρωινή εκπομπή του «Σίγμα».

Εξάλλου το Κυπριακό έθεσε ο Αμερικανός Πρόεδρος στη συνάντηση που είχε με τον Τούρκο Πρόεδρο, μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, τονίζοντας ότι οι ΗΠΑ στηρίζουν τις προσπάθειες του ΓΓ του ΟΗΕ για εξεύρεση λύσης στην βάση της ΔΔΟ. Η Ουάσιγκτον δε θα αποδεχτεί λύση δυο κρατών στην Κύπρο.

Σε μία άλλη εξέλιξη η Ειδική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα, Τζέιν Χολ Λουτ, έρχεται στην Κύπρο στις 21 Ιουνίου, για επαφές με τους δύο ηγέτες. 
Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές δεν υπάρχει στα Ηνωμένα Έθνη ιδιαίτερη αισιοδοξία για σύγκληση της νέας άτυπης πενταμερούς διάσκεψης, πριν τον Σεπτέμβριο.

Δείτε το βίντεο: 

Διαβάστε ακόμη: 

Ενημέρωσε ΠτΔ για τη συνάντηση με Ερντογάν ο Μητσοτάκης

Θετικό το αποτύπωμα της συνάντησης Μητσοτάκη-Ερντογάν στον ελληνικό Τύπο

Keywords
Τυχαία Θέματα