Δεν έπεφτε καρφίτσα στο Freedom Celebrity Ballet Gala στην Κύπρο

Οι μεγαλοπρεπείς παραστάσεις του Freedom Celebrity Ballet Gala, οι οποίες διοργανώθηκαν από την Freedom Finance Europe σε συνεργασία με το καλλιτεχνικό πρόγραμμα Celebrity Gala, προσέλκυσαν τρεις χιλιάδες θεατές και αποτέλεσαν το επίκεντρο της πολιτιστικής ζωής της Κύπρου. Για δύο ημέρες, στις 7 και 8 Οκτωβρίου, η αρχαία

σκηνή του Αμφιθεάτρου Κουρίου έγινε το κέντρο μιας πραγματικής γιορτής της τέχνης της χορογραφίας, με κορυφαίους χορευτές μπαλέτου από τα μεγαλύτερα μουσικά θέατρα του κόσμου.

Η παράσταση, σκηνοθετημένη από τον Igor Zvirko, καλλιτεχνικό διευθυντή και επικεφαλής του Θεάτρου Μπολσόι, περιελάμβανε λαμπρές εμφανίσεις των David Motta Soares και Ksenia Ovsyanik από το Κρατικό Μπαλέτο του Βερολίνου, των Bakhtiyar Adamzhan και Aigerim Beketayeva από την Όπερα Astana, των Tatiana Melnik και Motomi Kiyota από την Oυγγρική Κρατική Όπερα, των Chinara Alizadeh, Evelina Godunova και Marko Juusela από το Πολωνικό Εθνικό Μπαλέτο, του Alejandro Virelles –πρώην επικεφαλής του Αγγλικού Εθνικού Μπαλέτου– και των Kristina Kretova και Igor Tsvirko από το Θέατρο Μπολσόι. Οι χορευτές ερμήνευσαν αποσπάσματα διάσημων κλασικών έργων μπαλέτου και δυναμικής σύγχρονης χορογραφίας με τη συνοδεία της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου «Κουμανδαρία».

Το αμφιθέατρο Κούριον, χωρητικότητας1500 ατόμων, γέμισε και τις δύο βραδιές. Το κοινό υποδέχτηκε χειροκροτώντας όρθιο τους καλλιτέχνες και τους ευχαρίστησε με παρατεταμένο χειροκρότημα.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που το κοινό υποδέχτηκε τόσο θερμά τις παραστάσεις του Freedom Celebrity Ballet Gala. Στη διάσημη ιστορική σκηνή συγκεντρώθηκαν διεθνείς αστέρες μπαλέτου και εκλεκτοί Κύπριοι μουσικοί. Πιστεύουμε ότι εκδηλώσεις σαν κι αυτή συμβάλλουν στην στήριξη του πολιτισμού και της τέχνης της Κύπρου, στη διάδοση της ιστορικής κληρονομιάς της και στην τόνωση του τουριστικού ενδιαφέροντος στη χώρα. Είμαστε περήφανοι που συμμετέχουμε σε έργα σημαντικά και ωφέλιμα για την κοινωνία στην οποία ζούμε και εργαζόμαστε», δήλωσε ο Evgeniy Tyapkin, εκτελεστικός διευθυντής της Freedom Finance Europe.

Ο Igor Zvirko δήλωσε ότι ονειρευόταν να σκηνοθετήσει μια παράσταση μπαλέτου στην Κύπρο από τότε που επισκέφθηκε το Κούριον πριν από ένα χρόνο και είναι ιδιαίτερα χαρούμενος που έγινε πραγματικότητα.

«Ήταν μεγάλη χαρά για μας που 3000 άτομα παρακολούθησαν το μπαλέτο, είδαν τους καλύτερους καλλιτέχνες στην Ευρώπη και άκουσαν ζωντανή μουσική από την Ορχήστρα Κύπρου. Το επίπεδο διοργάνωσης που είχαμε θέσει εκπληρώθηκε. Η συνεργασία με τη Freedom Finance Europe άνοιξε την πόρτα για κάθε μέλος του κοινού σε έναν ονειρικό κόσμο που μπορεί να γίνει πραγματική εμπειρία εάν κάποιος το επιθυμεί. Η παράσταση Freedom Celebrity Ballet Gala έχει περάσει στην πολιτιστική ιστορία της Κύπρου μαζί με εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου», είπε ο διάσημος καλλιτέχνης.

Αυτό δεν είναι το πρώτο κοινωνικά σημαντικό έργο που διοργανώνει η Freedom Finance Europe στην Κύπρο. Η εταιρεία συμμετέχει στη διοργάνωση διεθνών τουρνουά σκακιού και διαγωνισμών ιστιοπλοΐας, στηρίζει την τοπική ποδοσφαιρική ομάδα και διοργανώνει ένα ετήσιο οικονομικό φόρουμ.

Keywords
Τυχαία Θέματα