Δεν αρκούν τα λεφτά στα κατεχόμενα -Ζητούν ενίσχυση από Άγκυρα

Συμπληρωματικό προϋπολογισμό από την Τουρκία θα ζητήσει η «κυβέρνηση» συνασπισμού στα κατεχόμενα, που υποφέρει από τη συνεχιζόμενη πτώση της τουρκικής λίρας.

Σύμφωνα με την τ/κ εφημερίδα Kibris Postasi, η ψευδοκυβέρνηση περιμένει απάντηση στο αίτημά της για συνάντηση με την Άγκυρα. Όπως σημειώνει το δημοσίευμα, παρά τις δηλώσεις του «πρωθυπουργού» Ερχουρμάν ότι δεν θα ζητήσουν χρήματα κατά την επίσκεψή τους στην Άγκυρα, φαίνεται πως ο κύριος στόχος της συνάντησης με την Κυβέρνηση στην Τουρκία είναι να συζητήσουν τα οικονομικά θέματα, το δημοσιονομικό έλλειμμα και τη ζήτηση συμπληρωματικού

προϋπολογισμού. Η Τουρκία δεν έχει ακόμη απαντήσει σε αυτό το αίτημα, αναφέρει η Kibris Postasi.

Αναμένεται ότι η συνάντηση θα οργανωθεί σύντομα και ότι θα συζητηθούν και άλλα τρέχοντα ζητήματα, όπως το οικονομικό πρόγραμμα 2019-2021 μεταξύ Τουρκίας - ψευδοκράτους, οι νομικές και πρακτικές δυσκολίες που υπάρχουν στα κατεχόμενα για τις διώξεις των υποστηρικτών του Γκιουλέν, τη μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας μέσω υποθαλάσσιου καλωδίου από την Τουρκία και τις αγωγές κατά της εφημερίδας Afrika.

Το γεγονός ότι το ψευδοκράτος αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες μαρτύρησε πρόσφατα και ο Σερντάρ Ντενκτάς, που εκτελεί καθήκοντα «υπουργού» οικονομικών του ψευδοκράτους.

Keywords
Τυχαία Θέματα