Δεν αποκλείουν λήψη μέτρων οι Φαρμακοποιοί

Στην κόψη του ξυραφιού βρίσκονται οι σχέσεις Φαρμακοποιών και ΟΑΥ, με τους πρώτους να μην αποκλείουν ακόμη και την λήψη δυναμικών μέτρων, σε περίπτωση που ο Οργανισμός δεν καταβάλει τα χρήματα, που όπως υποστηρίζουν οφείλει, για εκτελεσμένες συνταγές ασθενών. 

Πληροφορίες του ΣΙΓΜΑ από έγκυρη πηγή του Φαρμακευτικού Συλλόγου αναφέρουν ότι οι Φαρμακοποιοί δεν θ' ανεχθούν άλλο την υφιστάμενη

κατάσταση με την εργοδοτική πλευρά να τους οφείλει δεδουλευμένα.

Αντιδρούν έντονα επίσης και στην ανεξέλεγκτη ένταξη πανάκριβων φαρμάκων στον κατάλογο του ΓΕΣΥ, χωρίς αντίστοιχη αποζημίωση.

Ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας δεν θέλησε να προβεί σε οποιαδήποτε δήλωση, παραπέμποντας στην συνάντηση της ερχόμενης Τετάρτης όπου θα λάβει  επίσημη πληροφόρηση.

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί και η μη υπογραφή της τριμερούς συμφωνίας μεταξύ Υπουργείου, ΟΑΥ και Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου, από τον περασμένο Μάρτιο, η οποία εγκρίθηκε από την Γενική Συνέλευση με την αποδοχή ένταξης των Φαρμακοποιών στο ΓΕΣΥ.

Όσον αφορά στα προβλήματα που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν τα κρατικά νοσηλευτήρια, ο ΠΙΣ αναφέρει. 

"Οι πρόχειρες τακτικές (της εργοδοτικής πλευράς) κλονίζουν  την εμπιστοσύνη των πολιτών στα κρατικά νοσηλευτήρια και ταυτόχρονα οδηγούν σε εξαντλητικά όρια τους ιατρούς. Ως θεσμική ομπρέλα της ιατρικής κοινότητας, ο ΠΙΣ συμμερίζεται τις ανησυχίες της ΠΑΣΥΚΙ και στηρίζει τα αιτήματα και εισηγήσεις τους".

Υπενθυμίζεται ότι αύριο αναμένεται κρίσιμη συνάντηση μεταξύ ΟΚΥΠΥ και Νοσηλευτών για την υποστελέχωση στα κρατικά νοσηλευτήρια και τα ΤΑΕΠ.

Keywords
Τυχαία Θέματα