Δεν αποκλείεται ανακοίνωση νέων ΜΟΕ αύριο

«Καλή» χαρακτήρισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης τη συζήτηση που είχε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο Εσπεν Μπαρθ Ειντε, ενόψει της αυριανής συνάντησης που θα έχουν οι δύο ηγέτες.

Ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι ο κ. Ειντε ενημέρωσε τον

Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τα αποτελέσματα των επαφών του στις Βρυξέλλες και απαντώντας σε ερώτηση είπε ότι είναι μια θετική εξέλιξη, το ότι ο κ. Ειντε προηγουμένως στις δηλώσεις του ανέφερε ότι η λύση του Κυπριακού θα πρέπει να είναι συμβατή με το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

"Είναι κάτι που, θυμάστε από την αρχή, λέγαμε και όχι μόνο αυτό, αλλά θεωρούμε ότι η ενεργότερη εμπλοκή της ΕΕ μπορεί να λειτουργήσει καταλυτικά τόσο στην προσπάθεια εξεύρεσης λύσης του Κυπριακού, αλλά και στην εφαρμογή μιας ενδεχόμενης λύσης» είπε ο Εκπρόσωπος.

Ερωτηθείς αν η βάση της αυριανής διαπραγμάτευσης θα είναι καλύτερη από ό,τι αυτή που υπήρχε πριν, είπε ότι «οι διαπραγματευτές έχουν και σήμερα το απόγευμα συνάντηση. Ο στόχος είναι να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση επί όλων των θεμάτων έτσι ώστε αύριο να γίνει η παρουσίαση στους ηγέτες, οι οποίοι θα λάβουν τις αποφάσεις για το πώς προχωρούμε».

Κληθείς να πει αν αναμένουμε ανακοίνωση νέων ΜΟΕ αύριο, είπε ότι «θα δούμε. Η διαδικασία τόσο για τη διαπραγμάτευση όσο και για τα ΜΟΕ εναπόκειται στους ηγέτες αύριο, αν κρίνουν, μέσα από τη συζήτηση τους να προχωρήσουν στην ανακοίνωση των όποιων νέων ΜΟΕ».

Πηγή ΠΗΓΗ

Keywords
Τυχαία Θέματα