ΠΟΕΔ: Δεν απαντά σήμερα σε ΜΕΠΕΥ και ζητά συνάντηση με Χαμπιαούρη

Δεν απαντά στην προφορική πρόταση που κατέθεσε στις εκπαιδευτικές οργανώσεις η Μικτή Επιτροπή Προσωπικού Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας (ΜΕΠΕΥ), αλλά ζητούν άμεση συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας Κώστα Χαμπιαούρη, η ΠΟΕΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Sigmalive, κατά τη διάρκεια της σημερινής προγραμματισμένης συνάντησης, το Διοικητικό Συμβούλιο της οργάνωσης αποφάσισε να ζητήσει όπως έχει άμεσα συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας, ώστε να διευκρινιστεί από τον ίδιο το ζήτημα του Υπεύθυνου Τμήματος.

Τούτο

διότι, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, το ζήτημα του Υπεύθυνου Τμήματος για τη δημοτική εκπαίδευση δεν έχει ρυθμιστεί με την πρόταση που έχουν ενώπιόν τους.

Ωστόσο, μ' αυτή την εξέλιξη φαίνεται πως θα παρατηρηθεί καθυστέρηση στην επίσημη απόφαση, ανάμεσα στις δύο πλευρές, μιας και η ΠΟΕΔ θα δώσει τελική απάντηση μετά τη συνάντηση που θα έχει με τον κ. Χαμπιαούρη.

Σημειώνεται πως, χθες, στη δική του συνεδρία, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΕΛΜΕΚ αποφάσισε να απαντήσει θετικά στην πρόταση, ενώ εντός της ημέρας αναμένεται και η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΛΤΕΚ.

Επίσης, υπενθυμίζεται, σύμφωνα με συντεχνιακές πηγές, πως οι εκπαιδευτικές οργανώσεις έχουν ενώπιόν τους πρόταση η οποία παραχωρεί μεγάλο ποσοστό των όσων διεκδικούσαν μετά την περίοδο της κρίσης και τις αποφάσεις της 4ης Ιουλίου από το Υπουργικό Συμβουλίου, και συμπεριλαμβάνει τα εξής:

Βιολογικός παράγοντας: Δόθηκαν πίσω οι ώρες της πρώτης και δεύτερης φάσης μείωσης των ωρών διδασκαλίας, εκτός από την τρίτη φάση μείωσης ωρών, η οποία, αντί να γίνεται στα 20 χρόνια, θα γίνεται στα 21 χρόνια.

Βοηθός Διευθυντής: Επιστροφή στις 14 περιόδους κατά την προαγωγή του Βοηθού Διευθυντή, ενώ η επόμενη μείωση θα πραγματοποιηθεί πέντε χρόνια μετά, στις 12 ώρες, με τη μείωση στις 10 ώρες να γίνεται στα 11 χρόνια.

Βοηθός Διευθυντής Α΄: Η μείωση των ωρών στους Βοηθούς Διευθυντές Α΄ θα γίνεται στις 9 ώρες με την προαγωγή τους.

Υπεύθυνος Τμήματος: Δίδονται πίσω οι δύο ώρες Υπεύθυνου Τμήματος, οι οποίες είχαν καταργηθεί με την απόφαση του Υπουργικού, ωστόσο θα ισχύουν για τμήματα με περισσότερους από 13 μαθητές.

Όσον αφορά τον Συνδικαλιστικό χρόνο, από το προηγούμενο διάστημα είχε δοθεί ο χρόνος σε πρόεδρο και γενικό γραμματέα της οργάνωσης. Στην απόφασή της, η ΜΕΠΕΥ δίδει πίσω τον συνδικαλιστικό χρόνο με την αποκοπή του 15% αυτού.

Σχέδιο Αφυπηρέτησης: Όπως ισχύει για όλους όσοι εργάζονται στον δημόσιο τομέα.

Το ζήτημα που παραμένει μετέωρο, στα όσα συζητήθηκαν μέχρι στιγμής, είναι το Ταμείο Προνοίας των εκπαιδευτικών οργανώσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα