Δέκα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο-Τα πέντε από ιχνηλάτηση

Δέκα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο, σύμφωνα με τα δεδομένα από τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας, από σύνολο 3,202 εργαστηριακών διαγνώσεων. 

Επεκτείνεται το μέτρο υποχρεωτικής χρήσης μάσκας- Νέα ανώτατη τιμή για τεστ

Δύο από πτήσεις:

Το 1ο άτομο είναι Τσέχα που ήρθε μέσω Βιέννης στις 19/8. Εντοπίστηκε θετική από τον δειγματοληπτικό
έλεγχο που έγινε στην πτήση της. Μεταφέρθηκε στο Eden.Το 2ο άτομο είναι Κύπριος που έφτασε από το Παρίσι στις 19/8 και έκανε το τεστ στο αεροδρόμιο.


Τρία από  ιδιωτική πρωτοβουλία:

Το 1ο άτομο είναι ο ποδοσφαιριστής του Εθνικού Άχνας, που ανακοινώθηκε χθες το βράδυ από την ΚΟΠ. Είναι επαφή του άλλου ποδοσφαιριστή του Εθνικού Άχνας που ανακοινώθηκε στις 18/8. Το τεστ έγινε ιδιωτικά από το σωματείο για όλους τους ποδοσφαιριστές και το προσωπικό.Το 2ο άτομο είχε συμπτώματα στις 19/8 και έκανε το τεστ ιδιωτικά.Το 3ο άτομο είναι ο ασθενής του Ογκολογικού Κέντρου της Τράπεζας Κύπρου που ανακοινώθηκε το πρωί από το ΟΚΤΚ.


Πέντε από ιχνηλάτηση:

Το 1ο άτομο είναι επαφή κρούσματος που ανακοινώθηκε στις 17/8.Το 2ο άτομο είναι επαφή από το οικογενειακό περιβάλλον του 1ου ποδοσφαιριστή του Εθνικού Άχνας που ανακοινώθηκε στις 18/8. Έχει συμπτώματα.Τα άλλα τρία άτομα είναι επαφές από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον κρούσματος που ανακοινώθηκε στις 18/8.

Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας, διεκπεραιώθηκαν 83 εργαστηριακές εξετάσεις: 

Από δείγματα που διεκπεραιώθηκαν από το πρόγραμμα ελέγχου δομών μεταναστών, ολοκληρώθηκαν 10 εργαστηριακές διαγνώσεις,Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του τυχαίου δειγματοληπτικού ελέγχου 10,000 ατόμων, διεκπεραιώθηκαν 623 εργαστηριακές διαγνώσεις,Από πρόγραμμα που διενεργεί το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως για τον έλεγχο του προσωπικού που εργάζεται στους χώρους των Δικαστηρίων, είχαμε αποτέλεσμα για 1 δείγμα, καιΑπό δείγματα που λήφθηκαν από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων, διεκπεραιώθηκαν 98 εργαστηριακές εξετάσεις.

Με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανέρχεται στα 1,395.

Επιπρόσθετα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε θάλαμο ένας ασθενής COVID-19, ενώ ένας ασθενής παραμένει διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Διαβάστε ακόμη: 

Το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V θα δοκιμασθεί σε 40.000 ανθρώπους

Η Airbnb απαγορεύει τα πάρτι στη μάχη κατά της Covid-19

Keywords
Τυχαία Θέματα