Δείτε live την πορεία του χαμηλού βαρομετρικού που επηρεάζει την Κύπρο

Χαμηλό βαρομετρικό σε συνδυασμό με ψυχρή αέρια μάζα επηρεάζει από σήμερα την Κύπρο

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού, αναμένεται να επηρεάζει την περιοχή μας μέχρι και την Παρασκευή. 

Αναμένεται να δώσει βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά. 

Ιδιαίτερα

χαμηλές αναμένεται να είναι απόψε οι θερμοκρασίες, όπως αναφέρεται στην πρόγνωση. 

Συγκεκριμένα, η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στον 1 βαθμό στο εσωτερικό, γύρω στους 4 στα παράλια και γύρω στους 4 βαθμούς υπό το μηδέν στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά, τα ημιορεινά και σε κάποιες περιοχές του εσωτερικού, αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Δείτε live την εξέλιξη του καιρού 

Αναλυτικά ο καιρός 

Ασταθής αέρια μάζα επηρεάζει την περιοχή ενώ ψυχρή αέρια μάζα θα συνεχίσει να επηρεάζει το νησί μέχρι και την Παρασκευή.

Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές ή και μεμονωμένη καταιγίδα ενώ στα ορεινά αναμένεται να σημειωθεί χιονόπτωση. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη.

Απόψε ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος με το ενδεχόμενο μεμονωμένης βροχής, κυρίως στα νοτιοδυτικά και τα βόρεια ενώ στα ορεινά πιθανό να πέσει χιόνι. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως, βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά μέχρι νοτιοανατολικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στον 1 βαθμό στο εσωτερικό, γύρω στους 4 στα παράλια και γύρω στους 4 βαθμούς υπό το μηδέν στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά, τα ημιορεινά και σε κάποιες περιοχές του εσωτερικού, αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Αύριο ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες ενώ στα ορεινά αναμένεται να σημειωθεί χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 15 στα παράλια και γύρω στον ένα βαθμό στα ψηλότερα ορεινά όπου θα επικρατεί παγετός.

Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα ορεινά αναμένεται να σημειωθεί χιονόπτωση.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος ενώ το Σάββατο αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές.

Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει σταδιακά άνοδο κατά το τριήμερο για να παραμείνει όμως λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές. Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου ήταν 42 εκατοστά.

Keywords
Τυχαία Θέματα