ΔΕΑ: Ανέστειλε εκσκαφές & εργαστηριακές εξετάσεις, δεν σταμάτησε η τηλεργασία

Η Afrika (18.05.20) γράφει ότι η Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοούμενους (ΔΕΑ) ανέστειλε τις εκσκαφές και τις εργαστηριακές της εξετάσεις από τις 16 Μαρτίου 2020, λόγω κορωνοϊού, όμως συζήτησε λεπτομερώς όλους τους φακέλους κατά τους τελευταίους δύο μήνες και έκανε ετοιμασίες για εκσκαφές. Μιλώντας στο παράνομο πρακτορείο ειδήσεων ΤΑΚ, το μέλος της ΔΕΑ, Πολ Ανρί δήλωσε ότι μπορεί να αντιμετωπίσουν κάποιες δυσκολίες με τις δωρεές κατά την περίοδο 2020-2021, όμως πρόσθεσε ότι «θα προσπαθήσουμε να τους

πείσουμε για να διασφαλίσουμε την συνέχιση αυτής της σημαντικής δουλειάς». Σημείωσε ότι λόγω του κλεισίματος των οδοφραγμάτων σταμάτησαν οι εργασίες της δικοινοτικής ομάδας.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις εκσκαφές σε στρατιωτικές περιοχές, ανάφερε ότι με συμφωνία που επιτεύχθηκε το 2019 τους δόθηκε η δυνατότητα να προβούν σε εκσκαφές σε 30 στρατιωτικές περιοχές και ότι μέχρι σήμερα διενεργήθηκαν εκσκαφές σε 7 περιοχές και μόνο σε μία ανεβρέθηκαν λείψανα, όπως καταγράφει το Γραφείο Τύπου &Πληροφοριών. 

Το μέλος της ΔΕΑ Γκιουλντέν Πλουμέρ Κιουτσιούκ είπε ότι ακόμα και ο τρόπος με τον οποίο εργάζεται η Επιτροπή συμβάλλει στην προσέγγιση των δύο κοινοτήτων και πρόσθεσε ότι νέοι επιστήμονες και από τις δύο κοινότητες εργάζονται μαζί εδώ και χρόνια. Σημείωσε ότι η Επιτροπή συνεχίζει διαδικτυακά τις συναντήσεις της κάθε Πέμπτη, ότι δεν σταμάτησαν οι τηλεδιασκέψεις με την UNDP και την PFF και ότι συνεχίζεται με τον ίδιο τρόπο και η επικοινωνία μεταξύ των ανθρωπολόγων. «Δηλαδή, ουσιαστικά δεν σταμάτησαν καθόλου οι εργασίες της ΔΕΑ. Επηρεάστηκαν αρνητικά μόνο οι εκσκαφές και οι εργασίες των ανθρωπολόγων», υποστήριξε.

Το μέλος της ΔΕΑ Λεωνίδας Παντελίδης δήλωσε ότι το ποσοστό ανεύρεσης λειψάνων στις τελευταίες εκσκαφές ανέρχεται στο 20% και εξέφρασε την πεποίθηση ότι πρέπει να αναπτυχθεί ο εξορθολογισμός των εργασιών της Επιτροπής με χρήση όλων των δυνατοτήτων και των τεχνολογικών εξελίξεων. 

Διαβάστε επίσης: 

Η θαυματουργή ελληνοτουρκική προσευχή στη Γαληνόπορνη που έσπασε την ανομβρία

Keywords
Τυχαία Θέματα