Σ. Χριστοφή: Αίθουσες θερμοκήπια στα σχολεία–Υπήρχαν άλλες προτάσεις (ΒΙΝΤΕΟ)

Στις Τομές στα Γεγονότα φιλοξενήθηκε ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γονέων  δημοτικής εκπαίδευσης, Σωτήρης Χριστοφή, ο οποίος εξέφρασε την αντίθεσή του στην εφαρμογή του μέτρου χρήσης μάσκας στα δημοτικά σχολεία.

Αρχικά, ο κύριος Χριστοφή εξέφρασε τις ανησυχίες του για την χρήση μάσκας στα σχολεία και ειδικά από παιδιά κάτω των 12 ετών.

Τόνισε ότι θα είναι αποπνικτική η κατάσταση με την χρήση μάσκας

στα σχολεία, λόγω των συνθηκών που επικρατούν στις τάξεις, χαρακτηρίζοντας τις ως «τάξεις θερμοκήπια», ενώ πρόσθεσε ότι τα παιδιά δεν θα μπορούν να ανταπεξέλθουν στο μάθημα.

Επεσήμανε ότι ως Συνομοσπονδία σέβονται τις απόψεις των επιστημόνων αλλά και τις υπηρεσίες που προσφέρουν, προσθέτοντάς ότι «δεν γνωρίζουν τις συνθήκες που υπάρχουν στα κυπριακά σχολεία», καλώντας όποιον θέλει να επισκεφθεί τις αίθουσες των σχολείων για να διαπιστώσει  τις συνθήκες που επικρατούν και που πρέπει να αντιμετωπίσουν οι μαθητές.

Συμπλήρωσε ότι σέβονται τις αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας, προσθέτοντας ότι υπάρχουν μεγάλες ανησυχίες. «Θα μπορούσαν να βρουν άλλες λύσεις για την επάνοδο των παιδιών στα σχολεία», συμπλήρωσε.

Διευκρίνισε ότι σε συνάντηση που είχαν με τον Υπουργό Παιδείας την περασμένη Τρίτη, υπήρξαν προτάσεις για μονά θρανία ώστε να υπάρχει απόσταση ανάμεσα στα παιδιά αλλά και αύξηση του προσωπικού αλλά και των αιθουσών διδασκαλίας, ώστε να υπάρξει απρόσκοπτη μάθηση των παιδιών.

Ως πρόταση ο κύριος Χριστοφή επεσήμανε ότι θα μπορούσε όποιος θα ήθελε να χρησιμοποιεί την μάσκα.

Τέλος, ανέφερε ότι θα υπάρξει έκτακτη συνεδρία ώστε να παρθούν αποφάσεις από το διοικητικό συμβούλιο.

Δείτε τα βίντεο: 

Διαβάστε ακόμη: 

Δεκαέξι νέα κρούσματα κορωνοϊού στα κατεχόμενα

Στα 264 τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα

 
Keywords
Τυχαία Θέματα