Χρυσοσπηλιώτισσα:Πράσινο φως για πρατήριο καυσίμων-Οι προϋποθέσεις

Πράσινο φως, υπό προϋποθέσεις, έδωσε το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης αναφορικά με ανέγερση πρατηρίου βενζίνης πάνω απ’ το σπήλαιο της Χρυσοσπηλιώτισσας, στην Δευτερά.

Σχετική επιστολή – απάντηση του Τμήματος αναφέρει ότι μετά την ολοκλήρωση της σχετικής επισκόπησης, οι εργασίες του πρατηρίου μπορούν να συνεχιστούν υπό τις εξής προϋποθέσεις:

- Την χρήση στατικού οδοστρωτήρα, δηλαδή μηχανήματος που επιτυγχάνει συμπύκνωση εδάφους μόνο με το βάρος του.
- Την χρήση μόνο ελαφρού τύπου μηχανημάτων για τις μελλοντικές εκσκαφές

για σκοπούς κατασκευής των δεξαμενών καυσίμων του πρατηρίου.
- Την τροποποίηση της άδειας οικοδομής τού υπό κατασκευή πρατηρίου, καθώς και όλων των μελλοντικών αναπτύξεων, ούτως ώστε να μην υπάρχει οποιαδήποτε υπόγεια διάθεση υγρών αποβλήτων.

Όπως σημειώνει η έκθεση, το υπό μελέτη πρανές εξακολουθεί ν’ αντιμετωπίζει διαχρονικά προβλήματα αποκόλλησης και τελικά πτώσης βραχοτεμαχίων και κροκάλων, κυρίως μετά από ισχυρές βροχοπτώσεις. Αντίθετα, στο σπήλαιο δεν εντοπίστηκαν οποιεσδήποτε ενδείξεις αποσταθεροποίησης ή τουλάχιστον τέτοιες που να προκαλούν ανησυχία αναφορικά με την ευστάθειά του.

Επιπρόσθετα, συμπληρώνει η σχετική επιστολή, λόγω ένταξης της περιοχής έναντι του σπηλαίου σε οικιστική ζώνη, το Τμήμα εισηγείται, μεταξύ άλλων, την δημιουργία δυο ζωνών ασφαλείας συνολικού πλάτους 65μ. περίπου (εκ των οποίων τα 25μ. είναι κρατική γη).

Αύριο, εξάλλου, προγραμματίζεται στις 15.00 από την ομάδα διαφύλαξης του Ιερού Σπηλαίου και του κοινωνικού συμβουλίου ειρηνική διαμαρτυρία στον χώρο ανέγερσης του πρατηρίου, πάνω απ’ το σπήλαιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα