Χρόνια Πολλά σε άλλους τους πατεράδες!

Την τιμητική τους έχουν οι πατεράδες όλου του κόσμου. Λένε πως ο κάθε άντρας μπορεί να γίνει πατέρας. Χρειάζεται όμως κάτι παραπάνω για να γίνει μπαμπάς.

Ένας μπαμπάς που θα έχει κερδίσει την αγάπη, τον σεβασμό, την εκτίμηση αλλά και το θαυμασμό των παιδιών του, για όλα όσα τους πρόσφερε, όσα τους έμαθε, το χρόνο που τους αφιέρωσε, τους κόπους και τις θυσίες του γι'αυτά.

Η σημερινή ημέρα, είναι αφιερωμένη σε όλους τους πατεράδες.

Δεν είναι όμως μέρα χαράς για όλους, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο του Παγκύπριου Συνδέσμου Διαζευγμένων Πατεράδων.

Για την ιστορία, η πρώτη γνωστή

περίπτωση οργανωμένου εορτασμού της Γιορτής του Πατέρα, διοργανώθηκε στη Βιρτζίνια των Ηνωμένων Πολιτειών, το 1908, από την Γκρέις Γκόλντεν Κλέιτον, η οποία θέλησε να τιμήσει τους 210 νεκρούς πατέρες, ανάμεσά τους και ο δικός της, που έχασαν τη ζωή τους σε ορυχείο στην Τραγωδία του Μόνονγκατον, το Δεκέμβριο του 1907.

H μέρα ωστόσο, δεν έλαβε την απαραίτητη προσοχή, καθώς επισκιάστηκε από άλλα γεγονότα που συνέβησαν. Η αναγνώριση της γιορτής, ήρθε δύο χρόνια μετά, όταν η αμερικανίδα Σονόρα Σμαρτ Ντοντ αποφάσισε να τιμήσει τον πατέρα της, βετεράνο του Αμερικανικού Εμφυλίου, που ανέθρεψε μόνος του τα 6 παιδιά της οικογένειάς τους.

Σιγά σιγά έγινε ευρύτερα γνωστή ανά το παγκόσμιο, μέσα από διάφορες εκδηλώσεις. Με αφορμή τη γιορτή του πατέρα, η αστυνομία Κύπρου, πραγματοποίησε σήμερα ενημερωτική εκστρατεία στο εκδηλώση Mall of Cyprus.

Χρόνια Πολλά σε άλλους τους πατεράδες! Άλλωστε, με το να είσαι πατέρας, δεν μεγαλώνεις απλά παιδιά. Γίνεσαι και σύ καλύτερος άνθρωπος.

Keywords
Τυχαία Θέματα