Χριστοφόρου: «Τι μήνυμα θα μεταφέρω στους πρόσφυγες, όταν η Τουρκία...»

Το ερώτημα τι μήνυμα θα μεταφέρει στους Κύπριους πρόσφυγες όταν η Τουρκία συνεχίζει να κατονομάζεται από την ΕΕ ως στρατηγικός εταίρος, διατύπωσε σήμερα ο Ευρωβουλευτής Λευτέρης Χριστοφόρου, απευθυνόμενος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, σε παρέμβασή του, την Τετάρτη, κατά την συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που συνέρχεται στο Στρασβούργο, για τα αποτελέσματα της συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της ΕΕ της 23ης και 24ης Ιουνίου.

Ο κ. Χριστοφόρου

είπε πως "η ΕΕ τιμώντας την ιστορία, τις αρχές και τις αξίες της πολύ ορθά τάχθηκε ανεπιφύλακτα στο πλευρό του λαού της Ουκρανίας από μια βάρβαρη ρωσική εισβολή. Εμείς από την πρώτη στιγμή ταχθήκαμε ανεπιφύλακτα δίπλα στον ουκρανικό λαό και στην Ουκρανία γιατί γνωρίζουμε τι σημαίνει εισβολή και είμαστε αναφανδόν υπέρ του διεθνούς δικαίου".

Όμως, πρόσθεσε, "πρέπει να σας πω ότι αυτός ο μήνας, ο Ιούλιος, για την πατρίδα μου, είναι μαύρος μήνας, είναι εφιάλτης, γιατί συμπληρώνονται 48 χρόνια από μια βάρβαρη τουρκική εισβολή, η οποία εδώ και 48 χρόνια κάνει τον κυπριακό ελληνισμό να υποφέρει και να δοκιμάζεται".

"Απευθυνόμενος σήμερα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, τους ερωτώ να μου πουν τι μήνυμα θα μεταφέρω στον δικό μου δοκιμαζόμενο λαό, στους 200 χιλιάδες δοκιμαζόμενους πρόσφυγες που βρίσκονται στους προσφυγικούς συνοικισμούς και περιμένουν την ώρα της επιστροφής όταν σε αυτή την αίθουσα η Τουρκία συνεχίζει να ονομάζεται ότι είναι στρατηγικός εταίρος", ανέφερε.

"Όταν η Τουρκία συνεχίζει να παίρνει χρήματα από την ΕΕ και όταν τα όπλα της Τουρκίας στρέφονται απέναντι στον δικό μας τον λαό", είπε ο κ. Χριστοφόρου.

Διαβάστε ακόμη: Τατάρ: Η μοναδική εγγύηση της ύπαρξής μας είναι οι εγγυήσεις της Τουρκίας

Keywords
Τυχαία Θέματα