Μένει μόνιμα Ισπανία, αναγνώρισε παιδί που γεννήθηκε στα κατεχόμενα

Μάστιγα τα κυκλώματα νομιμοποίησης παράνομων μεταναστών σε μια χρονική συγκυρία, κατά την οποία η χώρα βουλιάζει και η δημογραφική αλλοίωση αποτυπώνεται με τον πιο δραματικό τρόπο. 

Το τελευταίο διάστημα καταγράφονται αρκετά περιστατικά εξαπάτησης των αρχών από κυκλώματα που έχουν ως στόχο να αποκομίσουν οφέλη, εκμεταλλευόμενοι το μεταναστευτικό πρόβλημα.

Στους δόλιους τρόπους εξασφάλισης αδειών παραμονής στη Δημοκρατία, εντάσσονται και οι αιτητές ασύλου που παρουσιάζονται ως σύζυγοι ή σύντροφοι Ευρωπαίων πολιτών, ζητώντας την έκδοση πιστοποιητικού γέννησης παιδιού, που υποτίθεται

είναι προϊόν της σχέσης τους.

Από τις έρευνες, ωστόσο, του Υπουργείο Εσωτερικών διαπιστώνεται ότι σε αρκετές από αυτές τις περιπτώσεις δεν υπήρξε καμία φυσική ή άλλη σχέση μεταξύ των υποτιθέμενων ζευγαριών και ότι η όλη προσπάθειά τους, αποσκοπούσε ουσιαστικά στη εξασφάλιση άδειας παραμονής.

Αυτό που εκμεταλλεύονται τα κυκλώματα είναι το καθεστώς του Ευρωπαίου συντρόφου ή υποτιθέμενου "συζύγου".

Το Υπουργείο Εσωτερικών διαπίστωσε μία ακόμη απάτη εμπορίας και εκμετάλλευσης παιδιού, την οποία κατήγγειλε στην Αστυνομία.

Βάσει της πληροφόρησης του ΣΙΓΜΑ από έγκυρες πηγές, Βρετανός υπήκοος εμφανίστηκε στις Αρχές και ζήτησε την έκδοση πιστοποιητικού γέννησης παιδιού, το οποίο γεννήθηκε στα κατεχόμενα από Γεωργιανή μητέρα.

Ο ύποπτος προφασίστηκε ότι το παιδί χρειάζεται πιστοποιητικό γέννησης της Κυπριακής Δημοκρατίας, γιατί το αντίστοιχο του ψευδοκράτους δεν τυγχάνει αναγνώρισης. Μάλιστα, ο Βρετανός κατέθεσε και ένορκη δήλωση σε κυπριακό Δικαστήριο.

Από την έρευνα, ωστόσο, του Υπουργείου Εσωτερικών διαπιστώθηκε πως ο Βρετανός και η Γεωργιανή ουδέποτε είχαν συναντηθεί προηγουμένως. Πόσο μάλλον να απέκτησαν μαζί το παιδί.

Ο Βρετανός διέμενε μόνιμα στην Ισπανία και η Γεωργιανή απλά αφίχθηκε στα κατεχόμενα δέκα ημέρες προτού γεννήσει. Αυτό αποτελεί διαπίστωση του Υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο αντέδρασε άμεσα και κατήγγειλε την υπόθεση στην Αστυνομία.

Επιπρόσθετα, με διαδικασία εξπρές το Υπουργείο ετοίμασε και ένα νομοσχέδιο το οποίο εγκρίθηκε σήμερα από το Υπουργικό.

Με το νομοσχέδιο αυτό παραχωρείται στο ληξίαρχο το δικαίωμα να απαιτεί την διενέργεια γενετικής εξέτασης "DNA", σε περιπτώσεις που υπάρχουν σοβαροί λόγοι και ενδείξεις ότι επιχειρείται ή έκδοση πιστοποιητικού γέννησης παιδιού από πρόσωπα, που ενδέχεται ο ένας από τους δύο να μην είναι ο γονέας του παιδιού.

Το νομοσχέδιο αυτό, μετά την σημερινή έγκρισή του από το Υπουργικό, θα κατατεθεί στη βουλή για συζήτηση και ψήφιση.

Υπενθυμίζεται η περίπτωση που έφερε στο φως το ΣΙΓΜΑ πριν από ένα μήνα, με τον Γερμανό που προέβη σε εκούσια αναγνώριση τεσσάρων εξώγαμων από τρεις αιτήτριες πολιτικού ασύλου. Τις πληροφορίες είχε επιβεβαιώσει και με παρέμβαση στο δελτίο του ΣΙΓΜΑ ο Υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Νουρής.

Ακολούθησαν και άλλες υποθέσεις, που είδαν το φως της δημοσιότητας, όπως το πρόσφατο εξίσου απίστευτο περιστατικό με ελληνοκύπριο που αναγνώρισε 11 παιδιά από 11 διαφορετικές αφρικανές γυναίκες, με πρόθεση να εξασφαλίσουν όλες παραμονή στη Δημοκρατία.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μένει, Ισπανία,menei, ispania