Χριστοδουλίδης: Αποκλειστικά δική μου επιλογή και ευθύνη το νέο Υπουργικό

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διεργασίες στο Πολιτικό Γραφείου του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, με στόχο τη συγκρότηση του νέου κυβερνητικού σχήματος.

Ερωτηθείς ποια είναι τα συναισθήματά του, απάντησε ότι «εκείνο που σκέφτομαι αυτή την πρώτη ημέρα είναι η ανταπόκριση που είχα από την κυπριακή κοινωνία, είναι κάτι που κρατώ σε συνδυασμό φυσικά με τις προσδοκίες, γνωρίζω πολύ καλά τις προσδοκίες της κοινωνίας».

 Ο Νίκος Χριστοδουλίδης καθορίζει το πρόγραμμα επαφών του και την ίδια στιγμή εντείνει τις διεργασίες για τον καταρτισμό του Υπουργικού του Συμβουλίου.

Αναμένεται ότι η ανακοίνωση των ατόμων που θα αποτελέσουν το νέο Υπουργικό, θα γίνεται σταδιακά και η ευθύνη για την επιλογή και την ευθύνη θα είναι αποκλειστικά δική του. Πάντως, η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης θα γίνει στις 28 Φεβρουαρίου.   

Παράλληλα, ο νέος Πρόεδρος έχει ξεκαθαρίσει πως το Υπουργικό θα αποτελείται από νέα άτομα, τα οποία δεν έχουν υπηρετήσει ξανά σε υπουργικές θέσεις. Ακόμη, έχει τονίσει πως θα τηρήσει την προεκλογική δέσμευσή του, ότι το Σώμα θα αποτελείται κατά το ήμισυ από γυναίκες.  

Αυτή την εβδομάδα, ο κύριος Χριστοδουλίδης αναμένεται να καθορίσει συναντήσεις με τους αρχηγούς όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Συνάντηση πάντως με τον απερχόμενο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, θα έχει σήμερα Δευτέρα στις 19:00, ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος, Νίκος Χριστοδουλίδης, σύμφωνα με δήλωση της εκπροσώπου του επιτελείου του, Μαριλένας Ευαγγέλου, στο ΚΥΠΕ.

Σημειώνεται ότι θα είναι η πρώτη συνάντηση του κ. Χριστοδουλίδη με τον κ. Αναστασιάδη μετά την νίκη του πρώτου στις εκλογές της Κυριακής.

Διαβάστε επίσης: Στο Προεδρικό σήμερα ο Χριστοδουλίδης - Βλέπει Αναστασιάδη

Keywords
Τυχαία Θέματα