Χρήση τηλεφώνου με κερματοδέκτη θεωρείται στοιχείο για καταδίκη γκιουλενιστών

Σύμφωνα με την Yeni Şafak (07.05.20), το 16ο Ποινικό Τμήμα του Ανώτερου Δικαστηρίου αποφάσισε ότι η χρήση τηλεφώνου με κερματοδέκτη κατά τις ανακρίσεις των αποκρυπτογραφήσεων των κατηγορουμένων για τις διασυνδέσεις τους με την οργάνωση του Φετουλάχ Γκιουλέν (FETÖ) θα θεωρείται αποδεικτικό στοιχείο, αναφέρει στην ενημέρωσή του το Γραφείου Τύπου &Πληροφοριών. 

 

 

Λόγω της νομολογίας που υπογράφηκε από το 16ο Ποινικό Τμήμα του Ανώτερου Δικαστηρίου, οι υποθέσεις για την οργάνωση FETÖ θα επηρεαστούν

άμεσα. Η χρήση του τηλεφώνου με κερματοδέκτη θα είναι αρκετό αποδεικτικό στοιχείο για την καταδίκη του κατηγορουμένου, χωρίς να χρειάζεται αυτόπτη μάρτυρα ή οποιοδήποτε άλλο στοιχείο.

 

Σημειώνεται ότι υπάρχουν γύρω στους 20 χιλιάδες ύποπτους στο φάκελο. Σύμφωνα με την εφημερίδα, υπάρχουν συνολικά 19 χιλιάδες 343 άτομα, ύποπτοι, στις ανακρίσεις για χρήση τηλεφώνου με κερματοδέκτη στις Τουρκικές Ένοπλες δυνάμεις. Οι 17 χιλιάδες 795 από αυτούς βρίσκονται υπό κράτηση και οι 6 χιλιάδες 926, που αντιστοιχεί το 36%, έχουν συλληφθεί. 

 

Διαβάστε επίσης: 

 

Το δικαστικό κύκλωμα Ερντογάν και η αθώωση μαχητών της ISIS

 

Ερευνούν τον ιδιοκτήτη της «Diyalog» για σχέσεις με το κίνημα Γκιουλέν

 

Ελεύθερος ο αρχιδολοφόνος της τουρκικής ΜΙΤ με αφορμή τον κορωνοϊό (ΒΙΝΤΕΟ)

 

Τουρκία: Αντισημιτισμός &παραστρατιωτικοί που θα φέρουν τον ισλαμικό «μεσσία»

Keywords
Τυχαία Θέματα