Χρ.Ιακώβου: Ανάγκη κοινής αντίληψης αντιμετώπισης απειλών (ΒΙΝΤΕΟ)

Για την σημασία των δηλώσεων του ισραηλινού αξιωματούχου Michael Oren στο συνέδριο του Economist την Παρασκευή και τις ευρύτερες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, την γεώτρηση της Exxon Μobil με φόντο τις τουρκικές προκλήσεις αναφέρθηκε ο Διευθυντής του ΚΥΚΕΜ Χρίστος Ιακώβου στην Εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι του «Σίγμα».

Σύμφωνα με τον ίσιο, είναι η πρώτη φορά είπε που μετά την ανεξαρτησία της Κυπριακής Δημοκρατίας ένα άλλο κράτος, πέραν της Ελλάδας,

κάνει δημόσιες δηλώσεις υποστήριξης λεβα τρίτο κράτος.

O κ. Ιακώβου αναφέρθηκε στη βαρύτητα των δηλώσεων του Oren ως υφυπουργού παρά τω Προέδρου και το συγγραφικό του έργο με αντικείμενο την Εξωτερική Πολιτική των ΗΠΑ στην Μέση Ανατολή. «Eίχε στο παρελθόν διοριστεί και ως Πρέσβης του Ισραήλ στις ΗΠΑ. Είναι μια θέση πολύ πιο σημαντική από αυτή του Υπουργού Εξωτερικών της χώρας δεδομένου ότι εκεί βρίσκεται και η πηγή της ισχύος του Ισραήλ με την παγκόσμια υπερδύναμη.

Με τις δηλώσεις του αναγνωρίζει τον ενιαίο ενεργειακό χώρο», επεσήμανε ο κ. Ιακώβου που τόνισε μεταξύ άλλων την ανάγκη αναβίωσης του ενιαίου αμυντικού δόγματος με την Ελλάδα.

«Είναι σημαντικό να υπάρξει μια σύγκλιση σε στρατηγικό επίπεδο στην δημιουργία μιας κοινής στρατιωτικής αντίληψης αντιμετώπισης των απειλών, ότι μόνο της τρομοκρατίας αλλά και συμβατικών απειλών όπως η Τουρκία και η Ρωσία», είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα