Ένα τραγούδι (που θα μπορούσε να έχει γραφτεί) για την «Εφ.Συν.»

13:26 5/11/2018 - Πηγή: efsyn
ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ epeteiako-efsyn6.jpg Σκίτσο του Γιάννη Ιωάννου 05.11.2018, 13:12 Συντάκτης: Δώρα Σελλά

Σε κάθε σημαντική στιγμή της ζωής μου ένα από τα πρώτα πράγματα που σκέφτομαι είναι τι θα ταίριαζε ως μουσική υπόκρουση στη συγκεκριμένη περίσταση.

Μία από τις σημαντικότερες, που άλλαξε εκ βάθρων τη ζωή μου, είναι η συμμετοχή μου στην ανεξάρτητη, συνεταιριστική εφημερίδα μας, την «Εφημερίδα των Συντακτών», που σήμερα γιορτάζει τα 6α γενέθλιά της καθώς ήταν

5 Νοεμβρίου του 2012 όταν «κρεμαστήκαμε» για πρώτη φορά στα περίπτερα.

Αυτή η εφημερίδα είναι ένα μοναδικό εγχείρημα που έσπασε τον κανόνα, γι' αυτό και τα συναισθήματα που γεννά -καλά ή κακά- είναι πρωτόγνωρα όσον αφορά την έντασή τους. Εμπνέει και ανοίγει νέους δρόμους, όντας δεκτική σε καινούργιες ιδέες και προτάσεις.

Αυτό το χαρακτηριστικό της, που είναι συστατικό στοιχείο της γοητείας της, είχε αποτέλεσμα τη γέννηση του μικρότερου παιδιού της «Εφ.Συν.» και της efsyn.gr, της μουσικής μας σελίδας που τη βαφτίσαμε efsyn city και παρότι δεν έχει κλείσει ακόμα τα δύο έχει ήδη αφήσει το αποτύπωμά της στα μουσικά -και όχι μόνο- τεκταινόμενα.

Αυτές οι σκέψεις κλωθογύριζαν στο μυαλό μου καθώς πλησίαζαν τα γενέθλιά μας και το τραγούδι που «άκουγα» σαν μουσικό χαλί ήταν το «Παράξενη κοπέλα» του Μανώλη Χιώτη, στην εκδοχή όμως των Χριστίνας Μαξούρη - Αλέξανδρου Εμμανουηλίδη.

Για την υπέροχη μουσική του, την εξαιρετική -γεμάτη μεράκι, συναίσθημα και γνήσια συγκίνηση- ερμηνεία του από τη Χριστίνα και την εικόνα της μυστήριας, δύσκολα ερμηνεύσιμης, απρόσιτης νέας γυναίκας, η οποία δεν χωράει σε «κουτάκια», που «φτιάχνουν» κάποιοι από τους στίχους του, ναι, αυτό είναι ένα τραγούδι που θα μπορούσε να έχει γραφτεί για την «Εφ.Συν.»...

[related-articles]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Να τα εκατοστίσουμε! #6χρόνιαΕΦΣΥΝ Παρασκευή 9 Νοεμβρίου: η μεγάλη γιορτή της «Εφ.Συν.»
Keywords
Τυχαία Θέματα