Χούριγκαν στο Bloomberg: Παράδειγμα ανάκαμψης η Κύπρος

Τη θέση ότι η Κύπρος αποτελεί παράδειγμα του πώς μια οικονομία μπορεί να επανέλθει, εξέφρασε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Κύπρου Τζον Χούριγκαν σε εκπομπή του Bloomberg.

Μιλώντας στην εκπομπή Bloomberg

Daybreak: Americas, ο CEO της Τράπεζας παρουσίασε την εκτίμησή του τόσο για την κυπριακή οικονομία όσο και για τα προβλήματα που παρατηρούνται στην ευρωζώνη.

Ειδικότερα, ο ένας εκ των τριών παρουσιαστών σχολίασε πως όλοι κοιτάνε την Ευρώπη και λένε πόσο δύσκολο είναι να δουλεύει κανείς εκεί. «Υπάρχει χάος στην πολιτική, είχαμε capital controls στην Κύπρο και την Ευρώπη. Πιστεύετε πως το σύστημα έχει αποτύχει;», ερωτήθηκε, για να πάρει την εξής απάντηση από τον Χούριγκαν:

Πρέπει κανείς να δει την περίπτωση της Κύπρου, αφού, μετά την ελληνική κρίση, «έχουμε μια οικονομία με ρυθμούς ανάπτυξης σχεδόν στο 3%, τη δεύτερη μεγαλύτερη ανάπτυξη στην ευρωζώνη.

Στη συνέχεια, είπε πως έχουμε μία πολύ καλή ανάκαμψη. Κατ’ ακρίβειαν, πιστεύω πως η Κύπρος είναι ένα παράδειγμα του πώς μια οικονομία μπορεί να επανέλθει, τόνισε.

Νωρίτερα, σχολιάζοντας τα προβλήματα στην ευρωζώνη, ο Χούριγκαν ανέφερε πως γίνεται ένας αγώνας για οικοδόμηση της ανάπτυξης. Συγκεκριμένα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της BOC, είπε: Ο τραπεζικός τομέας στην Ευρώπη αγωνίζεται για κερδοφορία, γιατί αν δεν δημιουργήσεις κερδοφορία, τότε δεν μπορείς να δημιουργήσεις αξία (value) και αν δεν δημιουργήσεις αξία, δεν υπάρχει πηγή κεφαλαίου και τότε δημιουργείς ρίσκο στο σύστημα.

Την άποψή του εξέφρασε και αναφορικά με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, για την οποία ο Χούριγκαν είπε πως ακόμη προσπαθεί «να βρει τα πόδια της».

Keywords
Τυχαία Θέματα