Χωρίς ρευστό το Κόπα Αμέρικα

Εξαιτίας της υπόθεσης της FIFA, η CONMEBOL δεν μπορεί να εισπράξει τα χρήματα από τα τηλεοπτικά και αναζητά λύση για την πληρωμή των χωρών που συμμετέχουν.

Μία από τις συνέπειες του σκανδάλου «Fifagate», ήταν και το μπλοκάρισμα των λογαριασμών της «Ντατίσα» στις Η.Π.Α. Πρόκειται για την εταιρεία που έχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Κόπα Αμέρικα και το πρόβλημα που δημιουργείται,

είναι ότι δεν μπορεί να πληρώσει τους διοργανωτές.

Συγκεκριμένα περίμεναν αυτά τα χρήματα, για να τα δώσουν ως μπόνους στις ομάδες που προκρίθηκαν από τους ομίλους και που συνεχίζουν έως να φτάσουμε στο ζευγάρι του τελικού. Αναζητείται λοιπόν εναλλακτικός τρόπος, με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας της Ουρουγουάης και αντιπρόεδρο της CONMEBOL, Βίλμαρ Βαλδές να καθησυχάζει τους πάντες: «Τα έσοδα των χωρών θα καταβληθούν στην ώρα τους».

Επειδή όμως υπάρχουν κι άλλες εταιρείες που σχετίζονται με τη FIFA και αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα με τους λογαριασμούς τους, για να μπορέσουν να εισπράξουν οι ομάδες, θα πρέπει οι χορηγοί να δώσουν τα χρήματα απ' ευθείας στην CONMEBOL, ντριμπλάροντας την όλη διαδικασία και το πρωτόκολλο.

Ο πρωταθλητής λοιπόν αναμένεται να λάβει τέσσερα εκατ. δολάρια, ο φιναλίστ τρία, ο 3ος δύο και ο 4ος ένα εκατ. δολάρια. Επίσης πρέπει να δοθούν οι πληρωμές των ατόμων που απασχολούνται γενικά στη διοργάνωση και υπολογίζονται κοντά στα 600 άτομα.

Πηγή: gazzetta.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα