Τσίπρας προς Τουσκ για 'game over': Αυτό δεν είναι παιχνίδι

«Game is over», δηλαδή «Το παιχνίδι τελείωσε», φέρεται να είπε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, στον Αλέξη Τσίπρα στη συζήτηση που έγινε μεταξύ των ηγετών της ΕΕ για το ελληνικό πρόβλημα κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής, βράδυ Παρασκευής στις Βρυξέλλες.

«Η Ελλάδα έχει 1,5 εκατομμύριο ανέργους, 3 εκατομμύρια φτωχούς και χιλιάδες

οικογένειες που ζουν χωρίς εισόδημα, μόνο με τη σύνταξη των παππούδων. Αυτό δεν είναι παιχνίδι», ήταν η απάντηση που, όπως μετέδωσε αργότερα η ΕΡΤ, έδωσε ο Έλληνας Πρωθυπουργός στον 58χρονο Ευρωπαίο αξιωματούχο, πρώην πρωθυπουργό της Πολωνίας.

«Δεν θα πρέπει να υποτιμάμε μέχρι που μπορεί να φθάσει ένας λαός όταν αισθανθεί ταπεινωμένος», συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας, σύμφωνα πάντα με το κρατικό κανάλι της Ελλάδος, ενώ κυβερνητική πηγή στην Αθήνα είπε σε δημοσιογράφους ότι κατά τη δική του πληροφόρηση «η ατμόσφαιρα στη Σύνοδο ήταν τεταμένη», και ότι ακούστηκαν «σκληρές κουβέντες, αλλά και ήπιες φωνές».

Αναφορικά με τις προτάσεις των δανειστών, ο κ. Τσίπρας φέρεται να σχολίασε ότι «δυστυχώς αντανακλούν τις πιο ακραίες θέσεις που εκφράζονται από το ΔΝΤ», επισημαίνοντας ενδεικτικά πως «το κείμενο δεν διαφέρει καθόλου από το προηγούμενο πρόγραμμα».

Η κρατική ραδιοτηλεόραση μετέδωσε ακόμα την πληροφορία ότι ο Πρωθυπουργός είπε στους Ευρωπαίους ομολόγους του ότι είναι αποφασισμένος να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό, στην κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων και στην ενοποίηση ταμείων.

Επίσης δεσμεύθηκε για ριζική μεταρρύθμιση τον Οκτώβριο και σημείωσε ότι «ο ιστορικός του μέλλοντος μετά την πρότασή μας δεν πρόκειται να κατανοήσει γιατί δεν ήρθαμε σε συμφωνία».

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα