Χωρίς λευκό καπνό η συνάντηση συντεχνιών - ΣΚΤ

Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η συνάντηση των συντεχνιών των εργαζομένων και της διοίκησης της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας με θέμα συζήτησης το σχέδιο εθελουσίας εξόδου 900 εργαζόμενων.

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα της ΣΕΚ Ο.Ι.Υ.Κ. Ελισσαίο Μιχαήλ ο οποίος μίλησε στο SigmaLive, η διοίκηση δεν έδωσε όλες τις απαραίτητες διευκρινίσεις

οι οποίες είχαν ζητηθεί από τις συντεχνίες κατά την προηγούμενη συνάντηση.

Ως εκ τούτου δόθηκε πίστωση χρόνου προκειμένου να απαντηθεί το σύνολο των ερωτημάτων των εργαζομένων, με τη νέα συνάντηση να έχει ήδη οριστεί για την ερχόμενη Πέμπτη στις 13:30.

Βασική επιδίωξη των συντεχνιών είναι οι εργαζόμενοι να αποκτήσουν το συντομότερο δυνατό μια πλήρη και σαφή εικόνα και για τις τρεις επιλογές που έχουν στη διάθεσή τους: τους όρους απασχόλησης στην Ελληνική Τράπεζα, τους όρους απασχόλησης στον φορέα διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων καθώς και τους όρους του σχεδίου εθελουσίας εξόδου το οποίο θα πρέπει να είναι αρκετά ελκυστικό.

Επιπλέον, ζητούν να μην υπάρχουν φωτογραφικές πρόνοιες για οποιαδήποτε θέση εργασίας, ώστε να μην υπάρξει προνομιακή μεταχείριση κανενός.

Τέλος, βασικό σημείο συζήτησης αποτέλεσε ο αριθμός των καταστημάτων του Συνεργατισμού που θα απορροφήσει η Ελληνική, ποια από αυτά θα λειτουργήσουν και με τι προσωπικό, καθώς και ποια θα κλείσουν.

Υπενθυμίζεται ότι ο χρόνος πιέζει, αφού τα περιθώρια για την απορρόφηση του καλού σε συνεργατισμού από την ελληνική τράπεζα στενεύουν

Σημειώνεται ότι σε σχέση με το ποσό της αποζημίωσης, η τελευταία πρόταση της τράπεζας που είδε το φως της δημοσιότητας την προηγούμενη βδομάδα, καθορίζει ελάχιστο ποσό τις €20,000 και μέγιστο ποσό τις €170,000.

Η ΕΤΥΚ ζητά αποζημίωση ίση με 5 ετήσιους μισθούς με μέγιστο ποσό τις €200.000 και ελάχιστο τις €100.000.

Keywords
Τυχαία Θέματα